Κυβέρνηση Μέρκελ: «Τεράστιο σοκ η νίκη Τραμπ»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά την απίστευτη νίκη Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ, η δυσαρέσκεια από πολλά μέτωπα είναι αισθητή. Με τις κυβερνήσεις να στηρίζουν ευθέως ή όχι την Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ έχει πολλά να «ακούσει» τώρα. Οι Βρυξέλλες, που ανοιχτά έδειχναν τη συμπάθεια τους για την υποψήφια των Δημοκρατικών, ξεκίνησαν

τις δηλώσεις κατά του μεγιστάνα των επιχειρήσεων, πριν καν ανακηρυχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπουργός Άμυνας της Γερμανίας δήλωσε ότι οι εξελίξεις στις αμερικανικές εκλογές ήταν ένα «τεράστιο σοκ». Σε συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό ARD δήλωσε: «Πιστεύω ότι ο Τραμπ γνωρίζει ότι αυτή δεν ήταν μια ψήφος υπέρ εκείνου, αλλά μάλλον μια ψήφος κατά της Ουάσινγκτον, κατά του κατεστημένου».

Τα χνάρια της υπουργού, ακολουθεί και ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου. Σχολιάζοντας αρνητικά την συμπεριφορά του Ρεπουμπλικάνου, επεσήμανε ότι «η φρασεολογία και ο τρόπος συμπεριφοράς του Τραμπ είναι μια παράλογη παρακαταθήκη, την οποία δεν μπορεί τόσο εύκολα να αποτινάξει. Πιστεύω ότι θα πρέπει να τον εκλάβουμε έτσι όπως μας έχει παρουσιαστεί».

Ο Ρέτγκεν, εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Δεν έχουμε καμιά ιδέα τι θα κάνει ο Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια πολύ αβέβαιη γεωπολιτική κατάσταση», είπε συγκεκριμένα.

Πιο σκληρός ήταν ο Μπερντ Ρίξινγκερ, επικεφαλής του κόμματος Die Linke, που δήλωσε πως ο Ρεπουμπλικάνος «δεν θα μπορέσει να προσφέρει τίποτε στους ανθρώπους στους οποίους έχει υποσχεθεί ό,τι ήταν δυνατό», υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα δημιουργήσει μια απολυταρχική κοινωνία.

Σαν «μια διάσπαση με την μέχρι τώρα παράδοση, ότι η Δύση υποστηρίζει τις φιλελεύθερες αξίες», βλέπει τη νίκη του Τραμπ ο «Πράσινος» Τσεμ Εζντεμίρ.

Το άρθρο Κυβέρνηση Μέρκελ: «Τεράστιο σοκ η νίκη Τραμπ» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα