Tσίπρας: Κλείσιμο της αξιολόγησης εγκαίρως και χωρίς εκπτώσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σημαντικά θέματα περιείχε η ατζέντα της πρώτης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής. Στο όργανο του κυβερνώντος κόμματος τέθηκαν επί τάπητος οι εξελίξεις στα ζητήματα της αξιολόγησης και του χρέους, των τηλεοπτικών αδειών καθώς και η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα.

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός πήρε τον λόγο στη συνεδρίαση και τοποθετήθηκε σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της δεύτερης αξιολόγησης.
«Μπορούμε

να κλείσουμε την αξιολόγηση εντός χρονοδιαγράμματος, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις, αλλά και χωρίς εκπτώσεις» φέρεται να τόνισε ο αρχηγός της Κουμουνδούρου, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που έστειλε και όταν συνεδρίασε για πρώτη φορά το υπουργικό συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση.

Δεν συζητήθηκε η αποπομπή Φίλη

Ο «αποκεφαλισμός» του τέως υπουργού Παιδείας δεν θίχτηκε, σύμφωνα με τις διαρροές, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Φίλης κάθισαν χθες για πρώτη φορά στο ίδιο κομματικό τραπέζι μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, συζητήθηκαν οι αλλαγές στα εργασιακά και στα επιδόματα που ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση.

Η ενημέρωση από τον Τσακαλώτο

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος που απουσίαζε γιατί επέστρεψε χθες το βράδυ Βρυξέλλες θα συναντήσει σήμερα τον πρωθυπουργό για τον ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Συγκεκριμένα θα του μεταφέρει το τι ειπώθηκε για το χρονοδιάγραμμα του Δεκεμβρίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης, το χρέος και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης.

Στις 20:00 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στην προγραμματισμένη εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ο κ.Τσίπρας θα μιλήσει για την προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τη συμβολή της ναυτιλίας.

Το άρθρο Tσίπρας: Κλείσιμο της αξιολόγησης εγκαίρως και χωρίς εκπτώσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα