Κρίσιμη η δεύτερη διάσκεψη στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που πραγματοποιείται σήμερα θα είναι καθοριστική για το 1ο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί για το επίμαχο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Μετά, ενδεχομένως, οι τριάντα δικαστές θα μπορέσουν να «μπουν» στην ουσία της υπόθεσης, όπου και θα κριθεί το Συνταγματικό και νομικό σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των καναλαρχών αλλά και η τύχη των αδειών.

Η διάσκεψη του ΣτΕ της Τετάρτης

Στην πεντάωρη 1η διάσκεψη της Τετάρτης επικράτησε ένταση

και υπήρξε κόντρα του εισηγητή της υπόθεσης, Γεώργιου Παπαγεωργίου με ορισμένους συμβούλους. Η προχθεσινή συνάντηση ανακυκλώθηκε στο προκαταρκτικό στάδιο του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος των νέων και παλαιών τηλεοπτικών σταθμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής υποστηρίζει ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες κατά το 1ο στάδιο με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης.

Ταυτοχρόνως, οι σύμβουλοι Επικρατείας ανέπτυξαν τις απόψεις τους επί των δυο επίμαχων νομικών ζητημάτων.

Τι θα γίνει σήμερα

Στην έναρξη της σημερινής διάσκεψης στις 09.30 ορισμένοι ακόμη σύμβουλοι θα αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα δύο αυτά νομικά ζητήματα και ύστερα θα κληθούν να ψηφίσουν.

Αν η πλειονότητα συμφωνήσει με τον εισηγητή, τότε η υπόθεση θα κλείσει και πλέον, η τύχη της θα κριθεί στις 13 Ιανουαρίου, οπότε θα εκδικαστούν οι αιτήσεις ακύρωσης της προκήρυξης του διαγωνισμού που έχουν υποβάλλει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ενώ εκκρεμούν και άλλες δίκες (ασφαλιστικά μέτρα κλπ) στο ΣτΕ.

Οι ειδικοί δεν μπορούν να αποφανθούν με βεβαιότητα για το αν θα υπάρξει και τρίτη, διάσκεψη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των συμβούλων Επικρατείας, σε περίπτωση που ξεπεραστεί το πρώτο στάδιο της όλης διαδικασίας, ίσως να υπάρξει και τρίτη διάσκεψη, λόγω του σοβαρού συνταγματικού ζητήματος της χορήγησης τηλεοπτικών αδειών κατά παράκαμψη του ΕΣΡ.

Το άρθρο Κρίσιμη η δεύτερη διάσκεψη στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα