Κολομβία: Οι κραυγές και τα κλάματα λίγο πριν την πτώση θανάτου σοκάρουν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία που ξεκλήρισε μία ολόκληρη ομάδα από νέα παιδιά, έχει «παγώσει» ολόκληρο τον πλανήτη. Εβδομήντα ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ μόνο 6 κατάφεραν να μείνουν στη ζωή, μεταξύ αυτών τρία από τα μέλη της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπεκοένσε.

Ερευνητές από τη Βραζιλία συμμετέχουν στις έρευνες που επικεντρώνονται στα δύο μαύρα κουτιά, ενώ η Βολιβία όπου εδρεύει η εταιρεία

LAMIA και η Βρετανία έστειλαν ειδικούς να προσφέρουν βοήθεια.

Η αιτία που έστειλε στο θάνατο το αεροσκάφος ήταν η έλλειψη καυσίμων, όπως όλα δείχνουν.

Ο Βολιβιανός κυβερνήτης Μιγκέλ Κουιρόγκα, στέλνει σήμα SOS στον Πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Μεντελίν : «Κυρία, πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 933 της LAMIA, υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων, είμαστε χωρίς καύσιμα».

«Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα, κυρία» συνεχίζει, ζητώντας να του δοθεί επειγόντως άδεια προσγείωσης. Τα λόγια του Κουριόγκα ταιριάζουν απόλυτα με τις μαρτυρίες του συγκυβερνήτη ενός αεροσκάφους της εταιρείας Avianca που πετούσε σε κοντινή απόσταση. Ο συγκυβερνήτης άκουσε στον ασύρματο το μοιραίο αεροπλάνο να ζητά προσγείωση γιατί αλλιώς θα έρθει το «τέλος».

Η περιγραφή του Χουάν Σεμπάστιαν Ουπεγκούι για όσα άκουσε στον ασύρματο, καταγράφηκε σε ηχογράφηση που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και τα ουρλιαχτά του Κουριόγκα, ανατριχιάζουν: «Βοήθεια, βοήθεια… Βοηθήστε μας να φθάσουμε στον διάδρομο προσγείωσης… Βοήθεια, βοήθεια»

«Κατόπιν όλα τελείωσαν… Όλοι μας αρχίσαμε να κλαίμε». Ο τεχνικός της πτήσης, ένας από τους επιζώντες, μίλησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol της Κολομβίας και είπε πως αν δεν ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες ασφαλείας, δεν θα ήταν τώρα ζωντανός. «Πολλοί επιβάτες σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να ουρλιάζουν. Έβαλα την τσάντα μου μεταξύ των ποδιών μου και πήρα την θέση εμβρύου όπως συστήνεται», είπε ο Έρβιν Τουμίρι.

Το αεροσκάφος «πέρασε πάνω από το σπίτι μου, αλλά δεν έκανε θόρυβο» δήλωσε μια αυτόπτης μάρτυρας, η Νάνσι Μουνιόζ, 35 ετών. «Η μηχανή πρέπει να είχε σταματήσει να λειτουργεί».

Οι έξι επιζώντες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Μεντεγίν της Κολομβίας αλλά οι περισσότεροι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο σέντερ μπακ της ομάδας, Νέτο, βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας σε πολύ άσχημη κατάσταση ύστερα από εγχείριση στον εγκέφαλο και οι επόμενες 48 ώρες κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες για τη ζωή του. Αν η επέμβαση εξελιχθεί ομαλά, θα ακολουθήσουν κι άλλες αρκετές επεμβάσεις.

Ο Τζάκσον Φόλμαν υπέστη ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού του αφού οι γιατροί είχαν εξαντλήσει κάθε προσπάθεια για να το γλιτώσουν. Όλα τα υπόλοιπα μέλη του σώματος του βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αν και αυτό είναι αρκετό για να του αλλάξει για πάντα τη ζωή.

Ο Άλαν Ρούσελ, πλάγιος μπακ, βρίσκεται στην εντατική αν και η κατάσταση του είναι καλύτερη από των συμπαικτών του και με κάποιες επεμβάσεις θα μπορέσει να σταθεί ξανά όρθιος.

Η ζωή του δημοσιογράφου Ράφαελ Χένζελ, δεν φαίνεται να κινδυνεύει παρά τη ζημιά στον θώρακα και τους πνεύμονες. Οι γιατροί περιμένουν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του για να προχωρήσουν στην εγχείριση.

Η αεροσυνοδός, Χιμένα Σουάρες, γλίτωσε μόνο με κατάγματα και χτυπήματα σε διάφορα μέρη του σώματος, όμως θεωρείται πως για τα δεδομένα η κατάσταση της είναι πολύ καλή. Η Χιμένα θυμάται πως λίγο πριν την βουτιά θανάτου, μέσα στο αεροσκάφος ήρθε το απόλυτο σκοτάδι, ενώ δήλωσε πως το μυαλό της δεν μπορεί να λειτουργήσει και να φέρει μνήμες για την ώρα.

Ο Έρβιν Τουμίρι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, και μάλιστα έκανε δηλώσεις.

Σοκάρει η κατάσταση του Άλαν Ρούσελ, του 27χρονου ποδοσφαιριστή που μόλις είδε τους διασώστες ρώτησε αμέσως πού βρίσκονται η οικογένεια του και οι φίλοι του. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν οι γιατροί του έχουν αποκαλύψει την τραγική αλήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρουσέλ ζήτησε να μην βγει η βέρα από το χέρι του ενώ συγκίνηση προκαλούν οι αναρτήσεις της αγαπημένης του Άλισεν στο Twitter:

«Σε ευχαριστώ Θεέ μου», «Ο Θεός είναι μεγάλος. Είσαι μαχητής», «Σε αγαπώ», «Ο Θεός είναι υπέροχος», είναι μόνο μερικά από τα μηνύματά της στον λογαριασμό της.

Νιβάλντο: Γλίτωσε τον θάνατο, σταματά το ποδόσφαιρο

Ο «παλιότερος» της ομάδας που δεν ταξίδευε στη μοιραία πτήση, με λυγμούς που ίσα αφήνουν τις λέξεις να βγουν από τα χείλη του, λέει:

«Ο κόουτς μου είπε πως από τη στιγμή που δεν θα με έβαζε στο ματς της Κολομβίας, θα ήταν καλύτερα να μείνω εκτός αποστολής, να μείνω στη Βραζιλία και μαζί του να έπαιρνε κάποιον άλλο παίκτη. Συμφωνήσαμε σε αυτό και έμεινα πίσω». Ενώ ανακοινώνει πως εγκαταλείπει για πάντα το ποδόσφαιρο: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα παίξω ξανά ποδόσφαιρο. Θα αποσυρθώ, να υπάρχει χώρος για τη νέα Τσαπεκοένσε που θα δημιουργηθεί» λέει με τρεμάμενη φωνή ο Νιβάλντο.

Ο 42χρονος τερματοφύλακας δεν συμμετείχε σκόπιμα στο ματς της περασμένης Κυριακής, στην έδρα της Παλμέιρας, προκειμένου το 300ο παιχνίδι της καριέρας του με την Τσαπεκοένσε να γίνει στο γήπεδό της. Δεν φανταζόταν όμως, πως η μοίρα δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο.

Η αεροπορική τραγωδία συγκίνησε και το διάσημο ροκ συγκρότημα Guns N’ Roses, που απότισε φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους ,ανεβάζοντας ένα απόσπασμα από τη μεγάλη επιτυχία «Knockin On Heavens Door», «συνδυάζοντας» το σήμα του συγκροτήματος με αυτό της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας, Τσαπεκοένσε.

Το άρθρο Κολομβία: Οι κραυγές και τα κλάματα λίγο πριν την πτώση θανάτου σοκάρουν εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα