Στις 2,36 εκατ. ψήφους η διαφορά υπέρ Κλίντον και αυξάνεται

ΚΟΣΜΟΣ

Η Χίλαρι Κλίντον προηγείται του νικητή των αμερικανικών εκλογών κατά 2,36 εκατ. ψήφους και η διαφορά αυξάνεται σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται ο Independent.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συγκέντρωσε 232 εκλέκτορες σε σχέση με τους 306 που κέρδισε ο Τραμπ, αλλά η διαφορά υπέρ της Κλίντον είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια, μία διαφορά που είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη στις τελευταίες

5 εκλογικές αναμετρήσεις.

Εάν η Κλίντον καταφέρει να κερδίσει 65 εκατ. ψήφους, μέχρι τώρα η καταμέτρηση της δίνει 64,9 θα έχει τον ίδιο αριθμό ψήφων με τον Ομπάμα το 2012 και τον Μπους το 2004.

Η λαϊκή ψήφος προσθέτει επιχειρήματα στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το εκλεκτορικό σύστημα που ισχύει από τον 18ο αιώνα.

Η διαφορά της Κλίντον αυξάνεται όπως αναφέρει ο συντάκτης του Cook Political Report, David Wasserman, εξαιτίας των επιστολικών ψήφων σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον.

Οι 538 εκλέκτορες στις 19 Δεκεμβρίου αναμένεται να επικυρώσουν και τυπικά την νίκη του Ντόναλτ Τραμπ, όμως ήδη ένας από αυτούς ο Art Sisneros από το Τέξας, έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του γιατί ναι μεν δεν μπορεί να παραβιάσει τον όρκο του και να ψηφίσει αντίθετα από αυτό που όρισε η πολιτεία, αλλά όπως λέει δεν μπορεί να ψηφίσει υπέρ του Τραμπ και να «παραβιάσει τους όρκους του απέναντι στον Θεό».

Οι εκλέκτορες που μπορεί να παραβιάσουν τον όρκο τους και να ψηφίσουν κατά του Τραμπ δεν αναμένεται να είναι τόσοι ώστε να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Η έκκληση για να το κάνουν σε κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών έχει ξεπεράσει τις 4,6 εκατομμύρια.

Επιμέλεια: Κυριάκος Αργυρόπουλος

εκλογές ΗΠΑδιαφορά υπέρ Κλίντονκαταμέτρηση ψήφων ΗΠΑΗΠΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα