Κινητικότητα στο Κυπριακό: Δρομολογείται επανέναρξη των συνομιλιών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Επαναθέρμανση των διαδικασιών ώστε να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού παρατηρείται τις τελευταίες ώρες.

Για του λόγου το αληθές ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, την ίδια στιγμή που ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί θα μεταβεί σύντομα στην

Τουρκία όπου θα έχει συνάντηση και συνομιλίες με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα έχει συνάντηση και με τον Μουσταφά Ακιντζί, στα πλαίσια των προσπαθειών που γίνονται ώστε να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών που είχαν παγώσει μετά την αποτυχημένη συνάντηση στην Ελβετία. Ενδεικτικό της έντασης των προσπαθειών είναι ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντηθεί σήμερα και με τους ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρο Κυπριανού.

Κινητικότητα υπάρχει τόσο από την Μεγάλη Βρετανία όσο και από τις ΗΠΑ. Καθώς αύριο μεταβαίνει στην Κύπρο ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ενώ την Πέμπτη θα βρεθεί στο νησί ο αναπληρωτής υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Τζόναθαν Κοέν.

Το άρθρο Κινητικότητα στο Κυπριακό: Δρομολογείται επανέναρξη των συνομιλιών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα