Κηδεύεται σήμερα η Μ. Θάτσερ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται σήμερα το πρωί η κηδεία της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, μίας από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.

Η νεκροφόρα με τη σορό της «Σιδηράς Κυρίας» θα ξεκινήσει από το παλάτι του Γουέστμινστερ, όπου διανυκτέρευσε, θα περάσει από το κέντρο του Λονδίνου και θα καταλήξει στο ναό Κλέμεντ Ντέινς, την εκκλησία της Βασιλικής Αεροπορίας.

Στη συνέχεια το φέρετρο θα τοποθετηθεί σε κιλίβαντα πυροβόλου

και άλογα και άνδρες της Βασιλικής Φρουράς θα το μεταφέρουν στονκαθεδρικό του Αγίου Παύλου, όπου θα τελεστεί η κηδεία στις 11 το πρωί (13.00 ώρα Ελλάδος).

Η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ θα συνοδεύεται από τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση μετά την Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Θα είναι απασχολημένοι 4.000 αστυνομικοί, ενώ η Σκότλαντ Γιαρντ έκανε χθες πολλές προληπτικές συλλήψεις ακτιβιστών.

Στην τελετή αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 2.300 εκπρόσωποι 170 χωρών του κόσμου, ανάμεσά τους και η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έκανε μια εξαίρεση.

Η τελετή θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, ενώ αναμένονται και χιλιάδες πολίτες αναμένεται να συρρεύσουν στους δρόμους του Λονδίνου, για να παρακολουθήσουν το γεγονός.

Η κηδεία της Θάτσερ θα στοιχίσει 15 εκατομμύρια ευρώ (11 εκατομμύρια στερλίνες) γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων την εποχή της λιτότητας...
Η σορός της Μάργκαρετ Θάτσερ δε θα ταφεί, αλλά θα αποτεφρωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα