Σε κλοιό οι δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo που κρατούν ομήρους (Συνεχής ενημέρωση)

Εντοπίστηκαν στην περιοχή της Πικαρδίας, βορειοδυτικά του Παρισιού οι δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo. Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν όταν έκλεψαν αυτοκίνητο από ένα χωριό της περιοχής και καταδιώχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι δράστες φέρεται να κρατούν ομήρους σε επιχείρηση της περιοχής. Το σημείο της συμπλοκής είναι κοντά σε αεροδρόμιο, ενώ σύμφωνα με τα γαλλικά υπάρχει αστυνομικός κλοιός γύρω απ’ όλη την περιοχή.

Πριν από λίγο οι δράστες εγκλωβίστηκαν σε αποθήκη οικοδομικών υλικών στην περιοχή
Ντανμαρτάν Ν’ Γκουέλ που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα από το Παρίσι.Οι αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει κλοιό και έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις, ενώ γίνεται λόγος και για άλλους ομήρους που βρήκαν οι τζιχαντιστές στην αποθήκη πάνω από την οποία πετούν στρατιωτικά ελικόπτερα.Η αστυνομία έχει δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας για να απομακρύνει δημοσιογράφους και πολίτες από το σημείο.Πληροφορίες κάνουν λόγο για θύματα από την ανταλλαγή πυροβολισμών τη στιγμή του εντοπισμού των δύο τζιχαντιστών. Οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από την γαλλική κυβέρνησηΠληροφορία αναφέρει ότι κρατούν χειροβομβίδες οι τζιχαντιστές, ενώ έτοιμοι είναι από τα ελικόπτερα άνδρες των ειδικών δυνάμεων να επέμβουν.Σε εξέλιξη βρίσκεται υπόθεση ομηρίας στις εγκαταστάσεις εταιρείας της κωμόπολης Νταμαρτέν αν Γκελ, βορειο-ανατολικά του Παρισιού, έπειτα από ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι δύο καταζητούμενοι της επίθεσης κατά του Charlie Hebdo, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μετά τη σύλληψη ομήρων στο Νταμαρτέν αν Γκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα