Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για τους δύο τζιχαντιστές της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας για τη σύλληψη των δύο υπόπτων για την δολοφονική επίθεση στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άτομα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στην περιοχή της Πικαρδίας, βορειοανατολικά του Παρισιού, μετά από αναφορές ότι εθεάθησαν στην Αιν οι δύο ένοπλοι.

Συνολικά, 88.000

μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συμμετέχουν στο κυνήγι των δραστών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, ενώ σε όλη τη χώρα οι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται σε συναγερμό προκειμένου να αποτραπούν νέες επιθέσεις και τρομοκρατικά φαινόμενα.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, ένα από τα δύο αδέλφια, που καταζητούνται, είχε επισκεφθεί το 2011 την Υεμένη προκειμένου εκπαιδευτεί από μαχητές που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα, δήλωσαν αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές προσκείμενες στην δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο 34χρονος Σαΐντ Κουασί, είχε παραμείνει στην Υεμένη για διάστημα αρκετών μηνών όπου εκπαιδεύτηκε από μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Οι δύο ύποπτοι έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γαλλία από Αλγερινούς γονείς. Αμφότεροι βρίσκονταν υπό αστυνομική επιτήρηση, καθώς ο Σερίφ είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών επειδή πριν από μία δεκαετία προσπάθησε να ταξιδέψει στο Ιράκ με σκοπό να ενταχθεί στους κύκλους μιας ισλαμιστικής οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα