Κατά 587 δισ. μειώθηκε η περιουσία των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Credit Suisse τα οποία δημοσίευσε σήμερα το Βήμα της Κυριακής, στην Ελλάδα από το 2009 και μετά, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 57 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική περιουσία των πολιτών υποχώρησε κατά 587 δισ. ευρώ!

Αναλογικά κάθε ελληνικό νοικοκυριό είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 67.703 ευρώ. Οι τιμές των ακινήτων την περίοδο της κρίσης έχουν μειωθεί έως και 50%, ενώ την ίδια περίοδο οι μετοχές

έχασαν το 90% της αξίας τους.

Παράλληλα, οι καταθέσεις των τραπεζών μειώθηκαν στο μισό, ενώ τα «κόκκινα» δάνεια εκτινάχθηκαν περίπου στο 50% του συνόλου. Επιπλέον το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αδυνατεί να χρηματοδοτήσει την οικονομία ακόμη και μετά από τρεις ανακεφαλοποιήσεις.

77.000 οι Ελληνες εκατομμυριούχοι

Εξάλλου σύμφωνα με την έκθεση παγκόσμιου πλούτου της Credit Suisse, o ιδιωτικός πλούτος παγκοσμίως διαμορφώθηκε στα 241 τρισ. ευρώ. Το 45,6% του εν λόγω πλούτου βρίσκεται στα χέρια 33 εκατομμυρίων ανθρώπων (το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού). Μεταξύ αυτών συγκατελέγονται και 77.000 Έλληνες εκατομμυριούχοι.

Το άρθρο Κατά 587 δισ. μειώθηκε η περιουσία των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα