Πέθανε ο σκηνοθέτης της γαλλικής νουβέλ βάγκ Εντουάρ Μολιναρό

Ο δημιουργός των επιτυχιών «Οσκάρ», «Το κουβί με τις τρελές» και «L' Emmerdeur», ο σκηνοθέτης της γαλλικής νουβέλ βάγκ Εντουάρ Μολιναρό, πέθανε από πνευμονική ανεπάρκεια σε νοσοκομείο του Παρισιού όπου νοσηλευόταν σε ηλικία 85 ετών.

Ο Εντουάρ Μολιναρό υπήρξε ιδιαίτερα σεμνός αν και συνεργάστηκε με τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του ευρωπαϊκού σινεμά όπως ο Ούγκο Τονιάτσι, ο Λίνο Βεντούρα και ο Ζακ Μπρελ.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για έναν μεγάλο κινηματογραφιστή που είχε το ταλέντο να προσελκύει πλήθος θεατών

σε ταινίες ποιότητας και που κατάφερε να συνεργαστεί με τους πιο μεγάλους γάλλους ηθοποιούς, κερδίζοντας την εκτίμηση κοινού και συνεργατών του.

Γεννημένος στο Μπορντώ, στις 13 Μαϊου του 1928 από μεγαλοαστική οικογένεια, ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και θεωρήθηκε εκπρόσωπος του νέου κύματος πριν στραφεί σε κωμωδίες με πρωταγωνιστές όπως ο Λουί ντε Φινές και ο Λίνο Βεντούρα. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός το 1978 για το "Κλουβί με τις τρελές" που έφτασε να είναι υποψήφιο για δύο βραβεία Όσκαρ στις ΗΠΑ.

Από τη δεκαετία του '90 στράφηκε στην προσαρμογή θεατρικών έργων για τη μεγάλη οθόνη αλλά στη δημιουργία τηλεοπτικών παραγωγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα