Κακοκαιρία με καταιγίδες, χαλαζόπτωσεις και ανεμοστρόβιλους κτυπά την ηπειρωτική χώρα

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Δυτική Ελλάδα από χθες το βράδυ και την κεντρική εδώ και λίγη ώρα, ενώ και στην Αττική ήδη έχει αρχίσει να βρέχει και να φυσάει έντονα. Μάλιστα η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και ζημιές, στην Πρέβεζα, στη Λακωνία καθώς η βροχόπτωση συνοδεύεται από χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλους.

Στην Πρέβεζα η βροχή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ στην παραλιακή οδό αλλά και στο ιστορικό κέντρο της πόλης το ύψος του νερού έφτασε μέχρι και το μισό μέτρο.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, καθώς νωρίς το πρωί ξέσπασε καταιγίδα και δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος ο οποίος προκάλεσε και σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Την ίδια και χειρότερη ίσως εικόνα παρουσιάζει η Σκάλα Λακωνίας, όπου ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα, έριξε δέντρα στους δρόμους, αναποδογύρισε αυτοκίνητα σε κεντρικές οδούς και γενικά το πέρασμά του ήταν ότι χειρότερο για τους κατοίκους.

Όσον αφορά τις επόμενες ώρες η ΕΜΥ προβλέπει ότι τα φαινόμενα θα κτυπήσουν όλη την ηπειρωτική χώρα, ενώ ίσως εμφανιστούν ανεμοστρόβιλοι ακόμα και στην Αττική, όπου τώρα βρέχει καταρρακτωδώς.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από αργά απόψε στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, όπου αύριο θα υπάρχει ύφεση, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα