Σκληρή αυτοκριτική Στ. Θεοδωράκη και ανοιχτό ενδεχόμενο αποχώρησης

Δεν μπορούσε να κρύψει την πικρία του για το πολύ χαμηλό ποσοστό, περίπου 4%, που λαμβάνει το κόμμα του, το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το Ποτάμι είναι πολύ μακριά από τους στόχους του και αυτό μας δημιουργεί τους αναγκαίους προβληματισμούς για τα λάθη», είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον επικεφαλής».

«Το τι θα αποφασίσουμε θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Θα είμαστε παρόντες στην αντιπολίτευση για να επισημαίνουμε τα αναγκαία. Ελπίζουμε με το 4% να φανούμε εξίσου χρήσιμοι. Έχω επίγνωση των ευθυνών μου. Θα συζητήσω τι πρέπει να αλλάξει.

Είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα», τόνισε επίσης.

«Πιστεύαμε ότι η χώρα μπορούσε να αλλάξει πορεία, αλλά απ” ό,τι φαίνεται επιστρέφουμε στον Γενάρη», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του γενικότερα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς αν μίλησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν μίλησα με τον κ. Τσίπρα και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μιλήσουμε. Δεν θα συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς. Του αναγνωρίζω την επιτυχία. Ελπίζω να σκεφτεί λίγο καλύτερα, ελπίζω ότι βγήκε κι αυτός λίγο σοφότερος από αυτή τη μάχη».

«Η ψήφος θα καθορίζεται πάντα με βάση το κοινό καλό. Είμαστε το κίνημα που πήρε γρήγορα αποστάσεις από συντεχνίες και συμφέροντα. Θα κρίνουμε ανάλογα με το τι προτείνει η κυβέρνηση και ποιο είναι το συμφέρον του ελληνικού λαού», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα