Κάιρο: 25 νεκροί από την έκρηξη στην εκκλησία- Πολύ σκληρό video

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εικοσιπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 49 τραυματίστηκαν από την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε κοπτική εκκλησία του Καΐρου, την ώρα της λειτουργίας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Μια συσκευή με τουλάχιστον 12 κιλά τρινιτροτολουόλης εξεράγη και σκόρπισε το θάνατο στον ναό.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 10.00 το πρωί στην εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου που βρίσκεται πολύ κοντά με τον κοπτικό καθεδρικό ναό του Αγίου

Μάρκου, όπου εδρεύει ο Πάπας Θεόδωρος Β’.

Μέσα στους νεκρούς υπήρχαν και έξι παιδιά σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, γιατί η έκρηξη έγινε στην πλευρά της εκκλησίας που χρησιμοποιούνταν από τα γυναικόπαιδα.

Η επίθεση έγινε την ημέρα των γενεθλίων του προφήτη Μωάμεθ και διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους εξαγριωμένοι με την αστυνομία και την κυβέρνηση που δεν τους προστάτεψε, ενώ την ίδια στιγμή ο λαός ζητά εκδίκηση.

Ο κόπτης Πάπας Θεόδωρος Β’ διέκοψε περιοδεία του στην Ελλάδα όταν έμαθε για την επίθεση. Σε ομιλία του που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση, είπε ότι «όλη η κατάσταση απαιτεί από εμάς να είμαστε όσο πιο πειθαρχημένοι γίνεται. Η δυνατή ενότητα είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

Οι επιθέσεις σε Κόπτες χριστιανούς από μουσουλμάνους είναι πολύ συχνό φαινόμενο, με τις αιτίες να είναι θρησκευτικής φύσεως.

Δείτε το video:

Το άρθρο Κάιρο: 25 νεκροί από την έκρηξη στην εκκλησία- Πολύ σκληρό video εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα