Και άλλα ισοδύναμα πλην τζόγου ζητούν οι Θεσμοί για να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση

Αυτό που προέκυψε μετά τη νέα συνάντηση των Θεσμών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη είναι πως οι δανειστές δε φαίνεται να πείθονται από τα ισοδύναμα μέτρα, που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση για να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Αυτό σημαίνει πως η επιβολή του τέλους στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ

ενδέχεται να συνδυασθεί με πρόσθετο ισοδύναμο, προκειμένου να αντισταθμισθεί η συνολική απώλεια εσόδων από την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, καθώς οι δανειστές αμφισβητούν ότι το τέλος θα αποφέρει τα αναμενόμενα, λόγω κάμψης του τζίρου του ΟΠΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δανειστές ζητούν κάποιες επιπρόσθετες πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα των ισοδύναμων, που προτείνει η κυβέρνηση, οι οποίες και θα τούς δοθούν τις αμέσως προσεχείς ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητήθηκαν από πλευράς Θεσμών περισσότερα στοιχεία, με τα οποία να τεκμηριώνεται η εκτίμηση της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση των εσόδων από το τέλος στα τυχερά παιγνίδια, καθώς θεωρούν ότι το μέτρο δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα, λόγω κάμψης του τζίρου του ΟΠΑΠ.

Εξάλλου, την ίδια στιγμή οι πράκτορες του ΟΠΑΠ εντείνουν τις αντιδράσεις τους, ενώ προειδοποιούν και με κινητοποιήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα