Αποκάλυψη-«σοκ» της CIA πως οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν και άλλες επιθέσεις όπως στη Γαλλία

Παρόμοιες επιθέσεις με αυτές στο Παρίσι φαίνεται πως προετοιμάζουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως δήλωσε σχετικά ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν.

«Πιστεύω ότι αυτή δεν είναι η μόνη επιχείρηση που η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει ετοιμάσει, σίγουρα δεν θεωρώ τις επιθέσεις αυτές ένα μεμονωμένο γεγονός», δήλωσε ο Μπρέναν μιλώντας σε κέντρο έρευνας στην Ουάσινγκτον.

«Η οργάνωση ΙΚ δεν αρκείται στο να περιορίζει τη φονική δράση

της στο Ιράκ και τη Συρία και να εγκαθιστά κατά τόπους παρακλάδια στη Μέση Ανατολή, τη νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική, αλλά κατάρτισε ένα πρόγραμμα εξωτερικών επιχειρήσεων το οποίο εφαρμόζει τώρα με αιματηρές συνέπειες», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Mανουέλ Βαλς, πως «Γαλλία και η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστούν για νέες επιθέσεις», αναφέροντας ότι «περισσότερες από 150 έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί από την αστυνομία στο γαλλικό έδαφος σε κύκλους ισλαμιστών μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής».

Την ίδια στιγμή και ενώ η έρευνα συνεχίζεται το Iσλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα νέο βίντεο στο οποίο εξαπολύει απειλές. Συγκεκριμένα, προειδοποιεί τις χώρες που συμμετέχουν σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ότι «θα έχουν την τύχη της Γαλλίας» και απείλησε να επιτεθεί στην Ουάσινγκτον.

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιείται από το Ισλαμικό Κράτος για να δημοσιοποιεί τα μηνύματά του, αρχίζει με εικόνες από δελτία ειδήσεων για τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 129 άνθρωποι.

Το μήνυμα προς τις χώρες που εμπλέκονται στη «σταυροφορική εκστρατεία», όπως την αποκαλεί, διατυπώνεται από έναν άνδρα ο οποίος φοράει στρατιωτική στολή και τουρμπάνι και στους υπότιτλους αναφέρεται ως Αλ Γαρίμπ ο Αλγερινός.

«Λέμε στα κράτη που συμμετέχουν στη σταυροφορική εκστρατεία ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα ζήσετε, με το θέλημα του Θεού, μια ημέρα σαν της Γαλλίας και, με τη βοήθεια του Θεού, όπως χτυπήσαμε τη Γαλλία στο κέντρο της, στο Παρίσι, ορκιζόμαστε ότι θα χτυπήσουμε την Αμερική στο κέντρο της, στην Ουάσινγκτον», τονίζει ένας άνδρας στο βίντεο.

«Λέω στις ευρωπαϊκές χώρες ότι ερχόμαστε, ερχόμαστε με ναρκοπαγίδες και εκρηκτικά, ερχόμαστε με ζώνες εκρηκτικών και όπλα με σιγαστήρες και δεν θα μπορείτε να μας σταμτατήσετε επειδή σήμερα είμαστε πολύ ισχυρότεροι απ” ό,τι πριν», λέει στο βίντεο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα