Ιταλία: 33.000.000 ευρώ θα δώσει η εταιρεία στους επιβάτες του Costa Concordia

Η Costa Crociere, ιδιοκτήτρια εταιρεία του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου κοντά στο νησί Τζίλιο, αποφάσισε, κατόπιν συμφωνίας με τις αρμόδιες ενώσεις καταναλωτών της Ιταλίας, την καταβολή αποζημίωσης ύψους 11.000 ευρώ σε καθένα από τους 3.000 επιβάτες του πλοίου.

Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 11.000 ευρώ για τα απολεσθέντα αντικείμενα και για ψυχική οδύνη

σε κάθε επιβάτη που δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό. Επιπλέον, θα καλύψει το κόστος της κρουαζιέρας και όλα τα έξοδα μεταφοράς. Οι επιβάτες οι οποίοι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το πλοίο θα περιλαμβάνονται σε άλλη συμφωνία.

Όσοι δεχτούν την προσφορά θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι θα παραιτηθούν από κάθε νομική διεκδίκηση κατά της Costa Cruises στο μέλλον, με βάση τη συμφωνία, που ανακοίνωσε την Παρασκευή η μεγαλύτερη ένωση τουριστικών πρακτόρων της Ιταλίας.

Πάντως, για τα παιδιά θα ισχύει η ίδια οικονομική συμφωνία με τους ενήλικες και οι επιβάτες θα αποζημιωθούν εντός μιας εβδομάδας από την ημέρα που θα δεχτούν την πρόταση.

Να σημειωθεί, ότι η Costa Cruises έχει επιρρίψει την ευθύνη για το ναυάγιο στον καπετάνιο Φραντσέσκο Σκετίνο για το γεγονός ότι «οδήγησε το κρουαζιερόπλοιο τόσο κοντά στο νησί Τζίλιο σε έναν μη εγκεκριμένο ελιγμό».

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης Σκετίνο αρνείται τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, που του αποδίδονται, ενώ τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα