Ισπανία: 5,3 εκατ. άνεργοι το 2011

Αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία, ενώ βαθαίνει η οικονομική κρίση. Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 22,85%, το μεγαλύτερο από το πρώτο τρίμηνο του 1995. Το εν λόγω ποσοστό αντιστοιχεί σε 5.273.600 ανέργους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

Να σημειωθεί, πως το προηγούμενο 4μηνο, οι άνεργοι ήταν 4,978 εκατομμύρια (21,52%), φτάνοντας σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που εκτιμούσε η ισπανική

κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ο νεοεκλεγείς Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι είχε δηλώσει πως το ποσοστό ανεργίας στα τέλη του 2011 θα ανέρχονταν στο 23,5% και ο αριθμός των ανέργων σε 5,4 εκατομμύρια.

Πριν από λίγες ημέρες ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μετά την σύνοδο του Eurogroup είχε δηλώσει ότι «η Ισπανία έλαβε επαρκή μέτρα για να πετύχει μια δημοσιονομική ισορροπία. Ομως, η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι πρέπει να πάρει επιπλέον μέτρα για να καταπολεμήσει «το υψηλό και απαράδεκτο ποσοστό ανεργίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα