ΗΠΑ: ομολόγησε ότι δολοφόνησε 6χρονο αγόρι πριν από 33 χρόνια

Στη σύλληψη ενός 51χρονου άνδρα από το Νιου Τζέρσεϊ προχώρησε η αστυνομία, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία ενός 6χρονου αγοριού, κοντά στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη το 1979, ρίχνοντας φως σε μια υπόθεση που είχε προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της αστυνομίας.

Σε

συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, ο Κέλι ανέφερε πως ο 51χρονος Πέδρο Ερνάντες, Αμερικανός υπήκοος από το Πουέρτο Ρίκο, ομολόγησε σε αστυνομικούς ότι δελέασε τον Έιταν Πέιτζ να μπει σε ένα κατάστημα στη συνοικία Σόχο όπου δούλευε, υποσχόμενος να του πάρει αναψυκτικό και κατόπιν στραγγάλισε το μικρό μαθητή στο υπόγειο και τοποθέτησε το πτώμα σε μια πλαστική σακούλα που πέταξε στα σκουπίδια.

«Θεωρούμε ότι είναι ο δράστης του εγκλήματος», δήλωσε ο Κέλι. Το έγκλημα διαπράχθηκε σαν σήμερα (25η Μαΐου) πριν από 33 χρόνια, ενώ ο μικρός, πήγαινε σχολείο -ήταν η πρώτη ημέρα που οι γονείς του τον άφησαν να πάει μόνος του στη στάση του σχολικού λεωφορείου, περίπου 100 μ. από το σπίτι του.

Ο Κέλι τόνισε πως δεν έχουν βρεθεί, και θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθούν, υλικές αποδείξεις του εγκλήματος. Ο δράστης είπε ότι είχε τύψεις και ένιωσε «ένα αίσθημα ανακούφισης» ομολογώντας, πρόσθεσε. Είχε μετακομίσει στο Μέιπλ Σέιντ, κοντά στο Κάμντεν του Νιου Τζέρσεϊ, μετά το έγκλημα.

Η υπόθεση Πέιτζ αποτελεί το λόγο που η 25 Μαΐου είχε καθιερωθεί το 1983, από τον τότε πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν ως ημέρα των εξαφανισμένων παιδιών. Η φωτογραφία του αγοριού ήταν μια από τις πρώτες που είχαν τυπωθεί σε χάρτινες συσκευασίες γάλακτος με πληροφορίες για την εξαφάνισή του και η υπόθεση συνέβαλε στο να ξεκινήσει μια εθνική εκστρατεία για τα παιδιά που αγνοούνταν.

πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα