Τι είπαν Ν. Μιχαλολιάκος και Κ. Παπούλιας

Για ψυχρό κλίμα έκαναν λόγο οι πληροφορίες στη συνάντηση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, κάτι όμως που δεν προκύπτει από τα πρακτικά της συνάντησης, που δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας.

Ο διάλογος Κάρολου Παπούλια-Νίκου Μιχαλολιάκου:

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Καλησπέρα σας, κύριε Μιχαλολιάκο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Καλησπέρα

σας.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Πείτε μου παρακαλώ πώς εκτιμάτε την κατάσταση. Τι λέτε για το ενδεχόμενο νέων εκλογών;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Οπωσδήποτε το ενδεχόμενο νέων εκλογών δεν πιστεύω ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα υπό την έννοια ότι έτσι όπως διαγράφονται οι πολιτικές δυνάμεις, δεν βλέπω να προκύπτει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα ήταν δυνατόν να υπάρξει, δηλαδή να είναι αυτοδύναμη και να οδηγήσει τη χώρα.

Πιστεύουμε ότι η μόνη λύση για εμάς προσωπικώς για μένα και για τους συνεργάτες μου θα ήταν μια εθνική κυβέρνηση, οικουμενική κυβέρνηση, αν θέλετε –το ίδιο πράγμα είναι- με την έγκριση της Βουλής, με επικεφαλής πρόσωπο μη πολιτικό, με διεθνές κύρος, το οποίο θα έχει την απόλυτη ευθύνη στη συγκρότηση της κυβερνήσεώς του, δηλαδή θα τον αφήσουν ελεύθερο τα κόμματα να πράξει το έργο του και αυτό το πρόσωπο θα αναλάβει την αποστολή να υλοποιήσει τη θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στις 6 Μαΐου 2012.

Κατά την άποψή μου, δική μου είναι η ερμηνεία, ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου 2012 αποφάσισε κατά του μνημονίου. Έχω αυτή την πεποίθηση. Ποιο θα είναι αυτό το πρόσωπο δεν μπορώ να σας το πω αυτή τη στιγμή, διότι ούτε μαζί του έχω συνομιλήσει, ούτε εξουσιοδοτημένος είμαι, ούτε καν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, ούτε πολιτικά και ιδεολογικά με συνδέει τίποτα. Απλά πιστεύω ότι έχει μια διεθνή ακτινοβολία σε θέματα αδικοπραξιών εις ό,τι αφορά τα οικονομικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις και τις αδικοπραξίες και ως εκ τούτου θα μπορούσε να χειριστεί το ζήτημα της χώρας μας.

Πιστεύω ότι αυτή η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να καταγγείλει το μνημόνιο. Αυτό έλεγα προεκλογικά. Γι' αυτό το λόγο με ψήφισε ο ελληνικός λαός και ως εκ τούτου είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω την εντολή του. Οπωσδήποτε έχω εθνική ευαισθησία και δεν θέλω να μείνει η χώρα ακυβέρνητη, αλλά μάλλον είμαι ο τελευταίος που ευθύνεται με το 7% και όντας στο περιθώριο –κατά κάποιο τρόπο- της πολιτικής ζωής, για να είμαι ο ρυθμιστής των πραγμάτων και της καταστάσεως, όπως γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και γνωρίζει ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

Πιστεύω ότι το μνημόνιο αποτελεί ένα αδιέξοδο μετά από δυο χρόνια εφαρμογής του, το οποίο δεν οδηγεί στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. Πιστεύω ότι εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό και μειώνει και την κυριαρχία της χώρας μας όπως ρητά αναφέρεται, αφού το μνημόνιο –όπως γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμέν

Keywords
Τυχαία Θέματα