Ιερώνυμος: Το προσφυγικό δεν είναι μόνο πρόβλημα των Ελλήνων

Στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης πάτησε το πόδι του, λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενόψει της ιστορικής αυριανής επίσκεψης με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο.

Σκοπός είναι να ευαισθητοποιηθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη για την προσφυγική κρίση. Μόλις αφίχθη στη Λέσβο, ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι «το προσφυγικό δεν είναι μόνο πρόβλημα των Ελλήνων αλλά όλης της ανθρωπότητας».

Παρακολουθήστε το βίντεο

«Συναγερμός»

στη Λέσβο

Στο νησί θα παραβρεθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για να υποδεχθεί τους ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, ο Πάπας Φραγκίσκος θα παραμείνει στο νησί για πέντε ώρες ενώ 200 δημοσιογράφοι έχουν ζητήσει να διαπιστευτούν για να καλύψουν την ιστορική αυτή επίσκεψη. Μάλιστα, 53 δημοσιογράφοι θα τον συνοδεύσουν από το Βατικανό.

Η Λέσβος θα γίνει «αστακός» για την επίσκεψη του Ποντίφικα. Εκτός από την ασφάλεια του Βατικανού, που βρίσκεται στο νησί από την Δευτέρα, σήμερα φτάνουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα, καθώς και ειδικό κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα