Ιδού το νέο Ford Focus ST!

Με περισσότερες από 40.000 πωλήσεις σε 40 χώρες από το 2002, όταν και λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το Ford Focus ST δέχεται επεμβάσεις στο πλαίσιο, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης, ώστε να εμφανίζει ακόμη πιο δυναμική και ισορροπημένη συμπεριφορά. Έχουν τοποθετηθεί νέα ελατήρια εμπρός και νέα πιο sport αμορτισέρ και στους τέσσερις τροχούς. Από το προηγούμενο ST έχουν

διατηρηθεί τα πίσω ελατήρια και οι αντιστρεπτικές ράβδοι.

Η Ford αναφέρει ότι επαναρυθμίστηκαν επίσης το τιμόνι με την ηλεκτρική υποβοήθηση και τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου του οχήματος. Ως αποτέλεσμα, η αμερικάνικη εταιρεία υπόσχεται πιο άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού, βελτιωμένη συμπεριφορά στις στροφές και καλύτερη ισορροπία. Σε συνεργασία με τη Michelin εξελίχθηκε ένα νέο ελαστικό για τροχούς 19 ιντσών.

Η πιο απτή διαφοροποίηση αφορά φυσικά την εισαγωγή και έκδοσης diesel στο Focus ST. Στα πρότυπα δηλαδή του VW Golf GTD, το καυτό μικρομεσαίο Ford θα κυκλοφορήσει και με πετρελαιοκινητήρα. Πρόκειται για το 2λιτρο TDCi, ο οποίος αποδίδει 185 PS. Η αύξηση της ισχύος (σε σχέση με τα 150 PS της απλής έκδοσης του κινητήρα) επιτεύχθηκε μέσω νέας εισαγωγής αέρα, sport εξάτμισης και αλλαγής στα ηλεκτρονικά του.

Την ίδια ώρα, αποδεικνύεται εξαιρετικά οικονομικός όταν δε ζοριστεί (μέση κατανάλωση 4,4 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 114 g/km). Ο 2.0 TDCi εμφανίζει ροπή 40,8 kgm από τις 2.000 έως τις 2.750 rpm. Με αυτόν κάτω από το καπό του, το ST πιάνει από στάση τα 100 km/h εντός 8,1 sec και φθάνει σε τελική τα 217 km/h. Με 6η σχέση στο κιβώτιο, επιταχύνει από τα 80 στα 120 km/h σε 9,7 sec.

The post Ιδού το νέο Ford Focus ST! appeared first on Attikipress.gr Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα