«Ηχηρή» παρέμβαση των ΗΠΑ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η πιο σαφώς και ξεκάθαρα διατυπωμένη άποψη των ΗΠΑ για το ελληνικό χρέος, η δήλωση που φέρεται να έκανε ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, εν όψει της συνεδρίασης της G20 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Άγκυρα.

Ο αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων MNI, σημείωσε, αναφορικά με την Ευρώπη, ότι

«ενώ η ύφεση έχει τελειώσει, χρειάζονται ακόμη να γίνουν περισσότερα σε σχέση με τις εγχώριες πολιτικές για να αυξηθούν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ΗΠΑ θα καλέσουν τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τη δέσμευσή τους έναντι της Αθήνας για σημαντική ελάφρυνση του χρέους της και θα ζητήσουν από το ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα».

«Οι προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο να ενισχυθεί η ανάπτυξη θα βοηθήσουν να βελτιωθούν οι προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης για την Ελλάδα. Στην Άγκυρα, θα ενθαρρύνουμε τους Ευρωπαίους εταίρους να ευθυγραμμιστούν με τις δεσμεύσεις τους και να παράσχουν αξιοσημείωτη ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα», τονίζει ο αξιωματούχος και προσθέτει ότι «θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις».

Στη φωτό ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Τζακ Λιου με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Πηγή: imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα