Κάτω από μισή μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση!

Το δεύτερο «κύμα» των δημοσκοπήσεων, που δημοσιεύονται στον Τύπο αυτές τις ημέρες, πιστοποιούν το εκλογικό «θρίλερ», το οποίο πρόκειται να ζήσουμε μέχρι τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, με τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ να είναι στα όρια του στατιστικού σφάλματος.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Alco

για το Newsit.gr, το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω ακόμα και από τη μια ποσοστιαία μονάδα. Μάλιστα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από την Δευτέρα 31 Αυγούστου μέχρι σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου:

-ΣΥΡΙΖΑ 23%

-ΝΔ 22,6%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,1%

ΚΚΕ 5,5%

– ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4%

ΠΑΣΟΚ 4,2%

– Λαϊκή Ενότητα 3,9%

– Ένωση Κεντρώων 3,6%

Ακολουθούν, οι ΑΝΕΛ με 2%, άλλο κόμμα με 3,5%, «Λευκό» με 2,2% και αποχή με 5%. Παράλληλα, 14% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Το ανησυχητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οι πολίτες αποδομούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση πως «κρίνετε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», το 73% απαντά αποτυχημένη και μόνο το 12% επιτυχημένη.

Συν τοις άλλοις, οι πολίτες σε ποσοστό 67% εκτιμούν πως «διαπραγματεύτηκαν με λάθος τρόπο και πέτυχαν μια κακή συμφωνία», εν αντιθέσει με το 23%, που πιστεύει ότι «διαπραγματεύτηκαν έντιμα και πέτυχαν την καλύτερη δυνατή συμφωνία».

Στην ερώτηση πάντως «ποιόν εμπιστεύεστε καλύτερα για πρωθυπουργό» προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με 32% έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 28%.

Keywords
Τυχαία Θέματα