Η «Ζωή» μπροστά στο ATM και η πολιτική ποδοσφαιροκουβέντα…

Του

Γιάννη Γιαννόπουλου

Πολλά έχουν αλλάξει τον τελευταίο καιρό στην καθημερινότητά μας με τους οικονομικούς περιορισμούς, το Grexit ή όχι, τις ουρές στις τράπεζες, τη δραχμή και τις συζήτήσεις στη Βουλή να σπάνε τα ρεκόρ τηλεθέασης στα κανάλια και μάλιστα τσάμπα, χωρίς παραγωγές και έξοδα, και με τις πολλές διαφημίσεις να «πέφτουν» πριν ή μετά από την ομιλία της

προέδρου Ζωής.

Ξυπνάμε και κοιμόμαστε με το Eurogroup, τη Σύνοδο Κορυφής, το Ecofin, την ΕΚΤ, τον EFSM, τον ESM, τον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη, τον Γιούνκερ και τον Λαφαζάνη, ενώ η μόνη φορά που στο χειλάκι μας έσκασε ένα χαμόγελο, ήταν όταν ακούσαμε τον Τσακαλώτο να μας λέει για τη συζήτηση που είχε με την φράου Μέρκελ για τη Μπάγερν, τη Μπαρτσελόνα και τους Μέσι, Νεϊμάρ.

Οι κανόνες έχουν αλλάξει λοιπόν και από εκεί που τέτοιο καιρό συζητάγαμε εκτός από τις διακοπές μας, για τις μεταγραφές, τα ποδοσφαιρικά παλτά και όλα τα σχετικά, τώρα μιλάμε για τον Τσακαλώτο που μπήκε στη θέση του Βαρουφάκη… στην παράταση, για τα σκληρά «μαρκαρίσματα» του Ντάισελμπλουμ, για την «τακτική» του Σόιμπλε και βέβαια για το «ντου» της αριστερής πλατφόρμας στο νομισματοκοπείο.

Την ίδια ώρα το capital control έφερε στη ζωή μας έναν νέο καθημερινό τόπο συνάντησης και κυρίως γνωριμιών, έξω από τις τράπεζες και μπροστά από τα ΑΤΜ. Τύφλα να ΄χει το clubbing μπροστά στις ουρές, ειδικά αν κοντά σου βρίσκεται μια όμορφη κοπέλα με την οποία μπορείς να συζητήσεις την κατάσταση…..

Πέρα από την πλάκα πάντως η αλήθεια είναι ότι εκεί, έξω από τις τράπεζες, λέμε ο ένας στον άλλο καλημέρα, αλληλοενημερωνόμαστε για τα πολιτικά, τα οικονομικά, τα αισθηματικά, τις μεταγραφές. Παίρνουμε έναν καφέ στο χέρι και όσο περιμένουμε να πάρουμε το 60αράκι πιάνουμε τη επικοδομητική κουβέντα και όπου μας βγάλει. Νέα πραγματικότητα, νέες συνήθειες που μας έφεραν πιο κοντά….

Keywords
Τυχαία Θέματα