Η βόμβα θα έσκαγε στη μανούβρα του συρμού

Η αστυνομία μελετά συνεχώς τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες οι άγνωστοι τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου τη βόμβα στο συρμό του Μετρό στο Αιγάλεω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το «Βήμα» η έκρηξη της βόμβας θα γινόταν τη στιγμή, που θα είχε αδειάσει ο συρμός από επιβάτες και ο μηχανοδηγός θα έκανε τη μανούβρα για να βρεθεί στην απέναντι πλατφόρμα με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα

ευρήματα των εγκληματολογικών ερευνών έδειξαν ότι η έκρηξη είχε προγραμματιστεί να γίνει μέσα στα έξι λεπτά που διαρκεί η συγκεκριμένη μανούβρα. Αυτό σημαίνει, πως θα κινδύνευε άμεσα η ζωή του μηχανοδηγού, ο οποίος λόγω αλλαγής κατεύθυνσης θα βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από την έκρηξη.

Παράλληλα, η έκρηξη δεν σημειώθηκε επειδή η βενζίνη είχε πρόσμιξη με κάποιο άλλο υγρό, ενώ από το υλικό από τις κάμερες φέρεται να έχει προσδιοριστεί πλήρως η παρουσία του μεταφορέα της βόμβας, αν και εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπήρχε κι άλλο άτομο μαζί του.

Τέλος, όσον αφορά στην ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων», η αστυνομία δεν τη θεωρεί σοβαρή και εξετάζει σχέση των επίδοξων βομβιστών με ομάδα που σχετίζεται με την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα