Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη έβγαλε έξω το 1 εκατ. ευρώ

Ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι το πρόσωπο (που δεν είναι βουλευτής τελικά αλλά συγγενής βουλευτή), που έβγαλε στο εξωτερικό το 1 εκατ. ευρώ. Η αντίδραση της κας Μπακογιάννη ήταν οργίλη, αν και παραδέχθηκε το γεγονός με δηλώσεις της.

«Είναι απαράδεκτο, μία επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου για την αγορά πλοίου, να συνδέεται με την πολιτική μου δραστηριότητα

και να υπάρχει αυτή η σπίλωση», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σχολιάζοντας τη διαρροή ότι ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο για το οποίο ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, είχε αναφέρει ότι κατέθεσε σε τράπεζα του εξωτερικού, τον Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σε διευκρινίσεις της προς τους δημοσιογράφους, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως «η διαδικασία αυτή είναι συνηθισμένη, καθώς οι συναλλαγές της χρηματιστηριακής εταιρείας που χειρίζεται την αγοραπωλησία των ναυτιλιακών μετοχών του κ. Κούβελου, καταγράφονται στην Τράπεζα της Ελλάδος».

«Η δραστηριότητα του άνδρα μου, είναι καταγεγραμμένη στο "πόθεν έσχες" του από την ημέρα που τον παντρεύτηκα μέχρι σήμερα», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας για να συμπληρώσει, πως «πρόκειται για αδιανόητη προσπάθεια: Σήμερα σπιλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος. Κάποιοι έχουν σκοπό να κρύψουν αυτούς που έβγαλαν όντως τα λεφτά τους στην Ελβετία».

Η κα Μπακογιάννη ισχυρίστηκε επίσης, ότι ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη μόλις σήμερα αργά το μεσημέρι και έκανε επίσης λόγο για «φιάσκο, που μπορεί να έγινε εσκεμμένα» για να βλάψουν την ίδια και άφησε τέλος αιχμές περί ενδεχόμενης προσπάθειας σπίλωσης του κομματικού της φορέα, καθώς «από την ώρα που ξεκινήσαμε, ενοχλήσαμε πολλούς», όπως είπε.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα