Η μεγαλύτερη ερωτική σύναξη… φιδιών στον κόσμο! (video)

Κάθε χρόνο, στις αρχές του καλοκαιριού, στο Narcisse Snake Den της Μανιτόμπα, στον Καναδά γίνεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση φιδιών στον κόσμο, καθώς χιλιάδες φίδια σπεύδουν προκειμένου να ζευγαρώσουν, με την αναλογία αρσενικών- θηλυκών να είναι 100 προς 1!

Τι είναι αυτό όμως που προσκαλεί τα φίδια στην εν λόγω περιοχή; Οι ρωγμές ασβεστόλιθου και τα έλη. Είναι ένα φανταστικό μέρος για τα φίδια το καλοκαίρι, επειδή υπάρχουν τεράστιες λίμνες γεμάτες βατράχια, αλλά το χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει στο -40. Ο μόνος τρόπος που αυτά τα φίδια μπορούν να επιβιώσουν το χειμώνα είναι οι ρωγμές στον ασβεστόλιθο που φτάνουν βαθιά στο έδαφος, κάτω από το χιόνι.

Περνάνε περίπου 8 μήνες του έτους σε αυτούς τους μεγάλους υπόγειους θαλάμους και εμφανίζονται την Άνοιξη για να αναπαραχθούν και συχνά ταξιδεύουν μέχρι και 20 χιλιόμετρα για να φτάσουν ως εκεί.

Ωστόσο το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο απειλείται λόγω της κλιματικής αλλαγής και του ανθρώπινου παράγοντα, αφού αφενός πλέον η Μανιτόμπα έχει βαρύ χειμώνα που αρχίζει πολύ νωρίς, με αποτέλεσμα τα φίδια να μην προλαβαίνουν να γυρίσουν έγκαιρα στις τρύπες τους και αφετέρου πρέπει να διασχίσουν τον αυτοκινητόδρομο και μόλις ελάχιστα φίδια το καταφέρνουν, αφού τουλάχιστον 20.000 φίδια πεθαίνουν κάθε χρόνο.

The post Η μεγαλύτερη ερωτική σύναξη… φιδιών στον κόσμο! (video) appeared first on Attikipress.gr Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα