Αικατ. Σαββαϊδου: Ποια είναι η «Σιδηρά Κυρία» που καλείται να μαζέψει έσοδα

Μία ελεγκτή των επιδόσεων του πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, η οποία υπήρξε και σύμβουλος του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα και η οποία συμμετείχε στο σχεδιασμό του νέου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών αποφάσισε να προτείνει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης για τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.

Του Νίκου Ρογκάκου

Πρόκειται για την κυρία Αικατερίνη Σαββαϊδου, η οποία σύμφωνα με το βιογραφικό της, το οποίο ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, έχει άριστη εξειδίκευση στα φορολογικά θέματα, είναι Δικηγόρος

παρ’ Αρείω Πάγω και Senior Manager στην εταιρία «PriceWaterhouseCouper’s Ελλάς», επικεφαλής μιας ομάδας περίπου 100 δικηγόρων και φοροτεχνικών συμβούλων. Είναι, επίσης, Knowledge Manager όλης της εταιρείας.

Αποφοίτησε το 1995 από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσίου Δικαίου (1995-1996), μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσιονομικού και Φορολογικού Δικαίου με έμφαση στο Δημοσιονομικό Δίκαιο και διδακτορικό από το Université de Paris II, Assas, με τίτλο: «Η αναγκαστική είσπραξη των φόρων στο γαλλικό και στο ελληνικό Δίκαιο». Είναι Λέκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες που συλλέξαμε, η κυρία Σαββαϊδου από τον Μάιο του 2008 έως και τις αρχές Οκτωβρίου 2009 διετέλεσε Ειδική Σύμβουλος του τότε υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, ενώ από τις 15 Ιουλίου 2013 με απόφαση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ορίστηκε μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που είναι αρμόδιο να ελέγχει τις επιδόσεις του ίδιου του Γενικού Γραμματέα και των υπηρεσιών του, να υποβάλει προτάσεις για τη βελτίωση για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού και να παρέχει συμβουλές σε μείζονα θέματα στρατηγικής της φορολογικής διοίκησης. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η κυρία Σαββαϊδου μετείχε και στον σχεδιασμό του νέου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής νέου ΓΓΔΕ, η ελληνική κυβέρνηση προκήρυξε στις 6 Ιουνίου 2014 ανοιχτή πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων, με ημερομηνία λήξης τη 15η Ιουνίου. Για την εξέταση των υποψηφιοτήτων δημιουργήθηκε πενταμελής Επιτροπή Αξιολόγησης της οποίας προήδρευσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης συνεδρίασε τρεις φορές (στις 17, 21 και 22 Ιουνίου). Με βάση τα κριτήρια επιλογής, στις συνεδριάσεις αξιολογήθηκαν οι 75 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και τα μέλη κατέληξαν σε έναν κατάλογο υποψηφίων αποτελούμενο από 8 άτομα που κλήθηκαν σε προσωπική συνέντευξη την Κυριακή 22 Ιουνίου. Στη συνέχεια η Επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στην επιλογή της Αικατερίνης Σαββαΐδου.

The post Αικατ. Σαββαϊδου: Ποια είναι η «Σιδηρά Κυρία» που καλείται να μαζέψει έσοδα appeared first on Attikipress.gr Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα