Η Κομισιόν ελπίζει η νέα κυβέρνηση να συνεχίσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων

Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρεία αντιπροσώπευση φιλοευρωπαϊκών κομμάτων μέσω των χθεσινών εκλογών εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μάλσιτα, όπως ενημέρωσε σχετικά ο κ. Σχοινάς ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Δευτέρας.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι «υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα,

η Ελλάδα δεσμεύθηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και απασχόλησης». Εκτίμησε μάλιστα, ότι «η νέα κυβέρνηση έχει την εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις».

Εξάλλου, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι «η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο», χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία. Όπως είπε ο ίδιος, «η απελθούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε ουσιαστική δουλειά, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην πρώτη αξιολόγηση».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα «η νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τάχιστα τα καθήκοντά της, ούτως ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα