Η Γερμανία μπλοκάρει εκστρατεία κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ

Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ματαίωσε μια εκστρατεία με αφίσες που διαφημίζουν τηλεφωνική γραμμή, με στόχο την αντιμετώπιση του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Η ματαίωση προήλθε εξαιτίας των φόβων της γερμανικής κυβέρνησης πως η εκστρατεία θα μπορούσε να υποκινήσει τη βία από εξτρεμιστές.

Οι αφίσες ήταν προγραμματισμένο να τοποθετηθούν σε διάφορες γερμανικές πόλεις  με μεγάλο πληθυσμό μεταναστών, την Παρασκευή. Στόχευαν σε όσους είχαν υποψίες ότι ένα φίλος ή μέλος της οικογένειάς τους μπορεί να παρασυρθεί από το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

«Με

όλα αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, φοβόμαστε πως θα προκαλούσε νέα έξαρση της θρησκευτικής βίας. Αναφέρομαι σε φανατικούς που θα μπορούσαν να θεωρήσουν κάποια γεγονότα ως αφορμή για να εκδηλώσουν βίαιη δράση», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου.

Οι δυτικές κυβερνήσεις προσπαθούν να αποφύγουν την επιδείνωση της οργής των μουσουλμάνων, μετά την ταινία που δημοσιεύθηκε στο Ίντερνετ, η οποία θεωρήθηκε προσβλητική για τον προφήτη Μωάμεθ. 

Πληροφορίες από: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα