Η ΕΛ.ΑΣ «παραδίδει» σε πολίτες εντατικά μαθήματα αποφυγής τηλεφωνικών απατών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εντατικά… μαθήματα, σε πολίτες, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, που είναι και πιο ευάλωτοι «παραδίδουν» αστυνομικοί και ανώτεροι αξιωματικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου!

Το… μάθημα, για το οποίο κάθονται στα… θρανία, αφορά την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς τον τελευταίο καιρό επίθεσης απατεώνων, οι οποίοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα βάζουν στο στόχαστρο τις οικονομίες τους στους δύσκολους καιρούς.

Οι ενημερωτικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως τις ονομάζει

η ΕΛ.ΑΣ, γίνονται σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Θέμα της… διδασκαλίας είναι η προστασία των πολιτών, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, από τηλεφωνικές απάτες ,με αναλυτικό τρόπο παρουσιάστηκε η μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων που αφορά τόσο σε τηλεφωνικές απάτες, όσο και σε επισκέψεις σε σπίτια.

Εκεί οι δράστες ζητούν χρήματα για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων η ακόμα και για υποτιθέμενη άμεση ανάγκη που προέκυψε από δήθεν τροχαίο ατύχημα.

Κατ αρχήν, ενημερώνονται ότι ποτέ η Εφορία δεν στέλνει κάποιον υπάλληλό της στο σπίτι να εισπράξει χρήματα χρωστούμενα.

Στις περιπτώσεις αυτές οι δράστες εμφανίζονται ως αστυνομικοί η εισαγγελείς η γιατροί και αναλόγως απαιτούν χρήματα που αγγίζουν και ποσά των 30.000 ευρώ.

Διένειμε έντυπο πληροφοριακό υλικό, με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες.

Οι αστυνομικοί πήγαν σε τριάντα εννέα χώρους όπου συχνάζουν ηλικιωμένοι (Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Πολιτιστικά Κέντρα των Δήμων, πολιτιστικούς συλλόγους, καφενεία κτλ.), σε ολόκληρη την Ήπειρο, όπου πραγματοποίησαν ενημερωτικές διαλέξεις.

Τονίσθηκε στους πολίτες η σπουδαιότητα της άμεσης ενημέρωσης των Αστυνομικών Αρχών ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας εξαπάτησης τους, καθώς και η συγκράτηση των χαρακτηριστικών τόσο των δραστών, όσο και των οχημάτων που τυχόν χρησιμοποίησαν.

Παρόμοια… μαθήματα-διαλέξεις, έχουν γίνει και σε άλλες Γενικές αστυνομικές Περιφέρειες, αλλά όπως δείχνει η πραγματικότητα πολλοί είναι εκείνοι, που ξεχνάνε τα… μαθήματα και σπεύδουν να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν στους απατεώνες.

Άλλοτε για να μην «πάει φυλακή» στενό συγγενικό τους πρόσωπο από δήθεν οφειλή στην Εφορία, άλλοτε για να μην πάει… μέσα στενό τους πρόσωπο που δήθεν προκάλεσε τροχαίο με θύμα κατά κανόνα ανήλικο…

Το άρθρο Η ΕΛ.ΑΣ «παραδίδει» σε πολίτες εντατικά μαθήματα αποφυγής τηλεφωνικών απατών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα