Σκέψεις για μηδενισμό της ΑΤΑ κάνουν οι συντεχνίες

Σενάρια πρότασης ακόμα και για μηδενισμό της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) επεξεργάζονται τα συνδικαλιστικά επιτελεία, μετά τη συνάντηση που είχαν με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, αλλά και τους εργοδοτικούς φορείς.

Συγκεκριμένα, οι σκέψεις που γίνονται αφορούν στον παραλληλισμό της οικονομικής καταστροφής που υπέστη η κυπριακή Οικονομία κατά την πρόσφατη κρίση, με την καταστροφή που υπέστη η Οικονομία κατά την τουρκική εισβολή του 1974

Ανώτατοι κύκλοι του συνδικαλιστικού κινήματος, μιλώντας στο SigmaLive,

αναφέρουν ότι όπως την εποχή εκείνη η ΑΤΑ μηδενίστηκε, για να μπορέσει η Οικονομία να συνέλθει από το βαρύ πλήγμα που υπέστη, έτσι και τώρα «είμαστε διατεθειμένοι να μηδενίσουμε την ΑΤΑ, ξεκινώντας από την αρχή».

Κάτι τέτοιο, βέβαια, έρχεται κόντρα με τις σκέψεις των εργοδοτών, οι οποίοι θέλουν να αντισταθμίσουν τη διαφορά που έχει προκύψει προς όφελος των εργαζομένων την τελευταία τριετία λόγω αποπληθωρισμού.

Υπουργείο και κοινωνικοί εταίροι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν το διάλογο, αφού εξασφάλισαν ότι η ΑΤΑ δεν πρόκειται να καταργηθεί.

Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν ξεχωριστές συναντήσεις της Υπουργού με τους κοινωνικούς φορείς, ώστε να κατατεθούν προτάσεις και να εξεταστούν τα δεδομένα και τα ενδεχόμενα αναφορικά με τον τρόπο καταβολής.

Η προθεσμία που αποφασίστηκε για την ολοκλήρωση του διαλόγου είναι το τέλος του έτους, αν και τα πιο ρεαλιστικά σενάρια κάνουν λόγο για αρχές του 2017.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα