Η Intel ετοιμάζει επεξεργαστές για Android 4.1 Jellybean

H Intel δοκιμάζει να χρησιμοποιήσει το λειτουργικού συστήμα Android 4.1, ώστε να "τρέχει" σε smartphones και tablets που χρησιμοποιούν τους χαμηλής κατανάλωσης επεξεργαστές Atom, δήλωσε η εταιρεία αυτή

την εβδομάδα, αλλά δεν έχει δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθεί ή πότε θα εφαρμοστεί σε προϊόντα.

Intel συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με την Google έτσι ώστε οι μελλοντικές εκδόσεις του Android, συμπεριλαμβανόμενου και του Jelly Bean, να μπορούν να "τρέξουν" στην γενιά των χαμηλής κατανάλωσης Atom επεξεργαστών μας", δήλωσε η κα. Suzy Greenberg, εκπρόσωπος τύπου της Intel.
Ήδη υπάρχουν smartphones με επεξεργαστές Intel που "τρέχουν" Android 2.3 (Gingerbread) και πρόκειται να πάρουν αναβάθμιση σε Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), αλλά και πάλι δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση ως προς το χρονοδιάγραμμα.

Οι Lava International και Orange είναι μεταξύ των εταιρειών που παρουσίασαν Intel Inside smartphones με Gingerbread. Η Lenovo κυκλοφόρησε ένα smartphone με επεξεργαστή Intel στην Κίνα "φορώντας" μια προσαρμοσμένη έκδοση του Android, ενώ η Motorola σχεδιάζει να κυκλοφορήσει συσκευές με επεξεργαστές Intel και λειτουργικό σύστημα Android κατά τη διάρκεια του 2012.

Η Intel είναι υποστηρικτής του Android και το χρησιμοποιεί, κυρίως, ως λειτουργικό σύστημα σε συσκευές με επεξεργαστές Atom με το κωδικό όνομα Medfield. Smartphones που έχουν επεξεργαστή Intel, έχουν όλα τον Medfield όπως και μερικά μοντέλα tablets. H Visio ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει επεξεργαστές Medfield στο επερχόμενο 10 ιντσών tablet.

Η επόμενη γενιά επεξεργαστών Atom της Intel για tablets, με την κωδική ονομασία Clover Trail, θα απευθύνεται μόνο για χρήση σε συσκευές με το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 8. H εταιρεία δεν έχει κάποια σχέδια για την μεταφορά του Android στους Clover Trail, και ελπίζει να επεκτείνει το μερίδιό της στην αγορά κυρίως με τις συσκευές Clover Trail - Windows 8.

Πηγή: Technews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα