Η High Definition …απάντηση των καναλιών στην κυβέρνηση

Εν μέσω σύγκρουσης με την κυβέρνηση για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας προχωρούν σε δοκιμαστική εκπομπή υψηλής ευκρίνειας high definition.

Η αρχή έγινε με το Star, τον ΣΚΑΪ και τον Ant1 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα με το κανονικό τους πρόγραμμα σε standard

defintion, τα τρία τηλεοπτικά κανάλια εκπέμπουν δοκιμαστικά και σε high definition, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκπέμψουν και οι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας.

Για να δει κανείς τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας, στις περισσότερες τηλεοράσεις, θα πρέπει να προχωρήσει σε επανασυντονισμό του δέκτη του, ενώ επισημαίνεται ότι επί του παρόντος, η εκπομπή αυτή, αφορά μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παρόλα αυτά εκτιμάται ότι σύντομα η εκπομπή υψηλής ευκρίνειας των ιδιωτικών καναλιών
θα επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί κατ’αναλογία με την κρατική τηλεόραση, η οποία εκπέμπει επίσης τα κανάλια της σε υψηλή ευκρίνεια, θα εκπέμπουν στα κανάλια αυτά το πρόγραμμα τους της κανονικής εκπομπής, αλλά και αρκετά προγράμματα τα οποία έχουν παραχθεί σε high definition και δίνουν τη δυνατότητα στον τηλεθεατή να απολαύσει τηλεοπτική εικόνα υψηλής ανάλυσης. Για τη δοκιμαστική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται το μπουκέτο που έως τώρα έμενε ανεκμετάλλευτο και προοριζόταν για αυτή τη χρήση.

Με την κίνηση αυτή οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών δείχνουν έμπρακτα την πρόθεση τους να επενδύσουν στις επιχειρήσεις τους και σίγουρα δεν θεωρούν «τελειωμένη υπόθεση» τις κινήσεις για διακοπή λειτουργίας τους και περιορισμό του αριθμού τους που πραγματοποιεί η κυβέρνηση.

Παράλληλα η Digea, ο αδειοδοτημένος ψηφιακός πάροχος, αποδεικνύει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στο ψηφιακό στοίχημα με επάρκεια και στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι ενδεχομένως σύντομα, θα δούμε και νέες τεχνολογικές καινοτομίες να υιοθετούνται από την ιδιωτική τηλεόραση στην χώρα μας, αν βέβαια δεν υπάρχει κάποια νέα κυβερνητική τρικλοποδιά ή οπισθοδρομική νομοθετική παρέμβαση.
Όπως είναι κατανοητό, μετά την εξέλιξη αυτή, ανοίγει η πόρτα για την αξιοποίηση και των λοιπών δυνατοτήτων που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία και οι οποίες αναμένονται στο προσεχές μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα