ΓΣΕΕ: Ούτε βήμα πίσω για την ΕΓΣΣΕ

«Για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ούτε βήμα υποχώρηση», τόνισε εμφατικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των συνομιλιών του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Έχουμε υπογράψει την ΕΓΣΣΕ,

τους καλούμε (τους εργοδότες) να τηρήσουν την υπογραφή τους, δεν δίνουμε τη συναίνεση να πάρουν πίσω την ΕΓΣΣΕ. Επίσης δε συζητάμε καν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με την κυβέρνηση και τους εργοδότες ζητήματα μη μισθολογικού κόστους, αλλά και για την προστασία των θέσεων εργασίας, σημειώνοντας επιπλέον ότι «άνοιξε μια συζήτηση, όχι διαπραγμάτευση, ούτε διάλογος».

Καταλήγοντας ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε, ότι «οι άνεργοι υποφέρουν, τα επιδόματα βρίσκονται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα και τα κονδύλια που υπάρχουν για τις προοπτικές απασχόλησης λιμνάζουν στο ένα ή στο άλλο υπουργείο γιατί δεν αποφασίζουν να έχουν ενιαία πολιτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα