Δασκαλόπουλος: Ο ΣΕΒ θα κάνει ό, τι μπορεί για να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός

Συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) είχε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος τόνισε πως «η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αναλάβει ουσιαστικά μία αποστολή εθνικής σωτηρίας. Θα πετύχει μόνον αν εξαλειφθούν τα φαινόμενα κακοπιστίας και ασυνεννοησίας που τη φθείρουν. Τα κόμματα και τα πρόσωπα που τη στηρίζουν πρέπει να μάθουν να

μιλούν με μια φωνή και να πράττουν με μια θέληση».

Ο κ. Δασκαλόπουλος δήλωσε πως «ο ΣΕΒ θα κάνει ό, τι μπορεί για να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός για να συμπληρώσει στη συνέχεια, ότι «αυτό που καλούμαστε να κάνουμε σε αυτή τη δραματική οικονομική συγκυρία και στη κρίσιμη αυτή εποχή, είναι να δούμε πώς μπορεί να διαμορφωθεί το μέσο κόστος εργασίας σε ένα άλλο σημείο ισορροπίας, που θα βοηθήσει και την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι θα γίνει με τα μισθολογικά, τις ωριμάνσεις και τις τριετίες για να απαντήσει πως «όλα αυτά θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων. Οι κοινωνικοί εταίροι έχουν δείξει την ωριμότητα και διαθέτουν την υπευθυνότητα να συζητήσουν για όλα τα εργασιακά θέματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα