Γιατί ο Τσίπρας πηγαίνει στα σύνορα με την Τουρκία – Το πρόγραμμα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μηνύματα προς πολλαπλούς αποδέκτες θα περιλαμβάνει η περιοδεία τουπρωθυπουργού στη Θράκη. Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στα σύνορα με την Τουρκία είναι από μόνη της ένα μήνυμα μετά τις αλλεπάλληλες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου,Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες αμφισβητεί ανοιχτά τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο επικεφαλής του Μεγάρου Μαξίμου πηγαίνει, επίσης, στη Θράκη για να αποδείξει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, τη βούλησή για την

περιφερειακή ανάπτυξη «και τη βελτίωση της ποιότητας αλλά και του βιοτικού επιπέδου στη Θράκη για την ευημερία των πολιτών χωρίς διακρίσεις, καθώς αυτό αποτελεί την καλύτερη θωράκιση της περιοχής».

Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι μία ημέρα πριν την πρωθυπουργική έλευση στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς ανακοίνωσε τη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση μειονοτικών πληθυσμών της Θράκης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Προεκλογικό… άρωμα

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη και εν συνεχεία στη Θεσσαλονίκη τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία έχει και προεκλογικό… άρωμα καθώς πραγματοποιείται μία ημέρα μετά την «απειλή» εκλογών με αποδέκτες κυρίως τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την σκληροπυρηνική του «παρέα» για την αξιολόγηση και το χρέος.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

Χθες το βράδυ κυβερνητικοί κύκλοι άσκησαν σκληρή κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι «το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ένα όνομα και αυτό είναι το τέταρτο Μνημόνιο. Αυτό που ζητάει είναι εκλογές ώστε να διακοπεί η δεύτερη αξιολόγηση, να μην πετύχουμε την ρύθμιση του χρέους, να μην μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και να οδηγηθούμε σε ένα νέο πρόγραμμα καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στις αγορές μετά την λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018». Από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνεται ότι το Μοσχάτο με την πολιτική του προωθεί «σχέδιο καταστροφής της κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων, των συνταξιούχων καθώς και καταστροφής του κοινωνικού κράτους, απολύσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και εμπέδωση της εργασιακής ζούγκλας».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου στις 8.15 το πρωί ο κ. Τσίπρας θα διαπιστώσει από κοντά την πορεία των έργων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του λιμανιού, την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και της δημιουργίας πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, με τα οποία η Θράκη θα εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Φιλλύρα της Ροδόπης, την έδρα του Δήμου Αρριανών, που αριθμεί 57 χωριά, κυρίως ορεινά, με μουσουλμανικό πληθυσμό.
Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ξάνθη, όπου στις 12.15 θα επισκεφθεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και στη 1 μ.μ. το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά».

Στις 2.00 μ.μ. θα επισκεφθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και στις 2:45 μ.μ. θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή, Στις 6.30 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο «Arcadia».

Το άρθρο Γιατί ο Τσίπρας πηγαίνει στα σύνορα με την Τουρκία – Το πρόγραμμα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα