Μόρια: Τραγωδία με δύο νεκρούς και δέκα τραυματίες (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Χάος επικράτησε τη νύχτα στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου εξαιτίας της έκρηξης από φιάλη υγραερίου σε σκηνή των προσφύγων.

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μια 60χρονη γυναίκα από το Αφγανιστάν μαγείρευε όταν η φιάλη πήρε φωτιά. Οι φλόγες λαμπάδιασαν τη σκηνή

προκαλώντας τον θάνατο στην 60χρονη αλλά και στον πεντάχρονο εγγονό της.


Η φωτιά επεκτάθηκε και στις διπλανές σκηνές δημιουργώντας εικόνες πανικού. Από την πυρκαγιά μια μητέρα με το παιδί της υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα.

Τα επεισόδια

Στη συνέχεια ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια. Μάλιστα, οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν στον χώρο δέχθηκαν επίθεση κάποιων προσφύγων και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων. Η γυναίκα από το Αφγανιστάν και το μικρό παιδί κρίθηκε ότι έπρεπε να διακομιστούν στην Αθήνα με C-130 καθώς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.


Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα τουλάχιστον 10 άτομα με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των καπνών.


Την ώρα που γινόταν προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, ορισμένοι μετανάστες πυρπόλησαν κοντέινερ του κέντρου εντείνοντας το αίσθημα πανικού.

Οι Αρχές αποφάσισαν να εκκενώσουν και το κέντρο ανηλίκων μεταναστών που λειτουργεί μέσα στο hot spot της Μόριας.

Οι εστίες πυρκαγιάς έσβησαν γύρω στις τρεις τα ξημερώματα, ωστόσο αρκετοί πρόσφυγες διανυκτέρευσαν στην ύπαιθρο καθώς οι σκηνές τους και τα υπάρχοντά τους δεν γλίτωσαν από τις φλόγες.

(φωτογραφίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το άρθρο Μόρια: Τραγωδία με δύο νεκρούς και δέκα τραυματίες (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα