Γιατί ο Ερντογάν συνέλαβε 11 κομάντο των «Μπορντό Μπερελί»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής πέρασαν χειροπέδες σε 11 άντρες των ειδικών δυνάμεων «Μπορντό Μπερελί» που πήραν μέρος στην επιχείρηση σύλληψης ή δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, στη Μαρμαρίδα.

Δεκατέσσερις δεν έχουν συλληφθεί

Οι συλληφθέντες κομάντο ανήκουν στην ομάδα των 25 ανδρών που είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από τους διώκτες τους μέχρι σήμερα. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες σήμανε συναγερμός

στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά από πληροφορίες ότι ίσως επιχειρήσουν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι 11 καταδρομείς συμμετείχαν στη στρατιωτική ομάδα που επιτέθηκε στο ξενοδοχείο, όπου διέμεινε ο Ερντογάν το βράδυ της 15ης Ιουλίου στη νοτιοδυτική περιοχή της Μαρμαρίδας. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε πληροφορηθεί, εγκαίρως, για την επικείμενη επίθεση και εγκατέλειψε το ξενοδοχείο, πριν φτάσουν στο σημείο οι κομάντο.

Ωστόσο, 14 άνδρες της ομάδας των «Μπορντό Μπερελί» που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση σύλληψης ή δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου παραμένουν άφαντοι.

Πώς έγινε η σύλληψη

Στους 11 καταδρομείς πέρασαν χειροπέδες οι ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, αλλά και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μετά από πληροφορίες. Ως σημείο της σύλληψης αναφέρεται το χωριό Σιρικόι στην επαρχία Ούλα.

Δεν υπάρχει πληροφόρηση για την τύχη των υπολοίπων μελών της ομάδας.

Οι τουρκικές Αρχές είχαν βάλει όλα τα μέσα για τη σύλληψη των «Μπορντό Μπερελί».

Το περιβάλλον του Ερντογάν διαμηνύει ότι είναι ζήτημα τιμής το να λογοδοτήσουν αυτοί που θέλησαν να συλλάβουν ή και να σκοτώσουν τον πρόεδρο της χώρας.

Το άρθρο Γιατί ο Ερντογάν συνέλαβε 11 κομάντο των «Μπορντό Μπερελί» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα