Για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ο Βασίλης Σκουλάς

Ο λυράρης και ερμηνευτής της Κρήτης Βασίλης Σκουλάς θα ανέβει στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου για δύο βραδιές, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου. Εκεί θα παρουσιάσει τραγούδια από όλο το φάσμα της παραδοσιακής και έντεχνης δισκογραφίας του, ενώ καλεσμένος του επί σκηνής θα είναι ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Γεννημένος στα Ανώγεια της Κρήτης, ο Βασίλης Σκουλάς, σε ηλικία 16 ετών ηχογράφησε τον πρώτο

του δίσκο και ακολούθησαν δεκάδες δισκογραφικές δουλειές, που θεωρούνται πια, διαχρονικές.

Εγγονός του Μιχάλη Σκουλά, σπουδαίου λυράρη της εποχής του και γιός του γνωστού λαϊκού ζωγράφου Αλκιβιάδη Σκουλά ή Γρυλιού, o Βασίλης Σκουλάς καθιερώθηκε ως ένας από τους πρώτους λυράρηδες και τραγουδιστές του νησιού, χαράζοντας ήδη μια δική του πορεία στην κρητική μουσική παράδοση.

Στο κατώφλι των 50 χρόνων στο χώρο, τόσο του παραδοσιακού, όσο και του σύγχρονου κρητικού τραγουδιού, ο Βασίλης Σκουλάς έχει να επιδείξει μια μεγάλη σειρά επιτυχημένων καλλιτεχνικών εμφανίσεων, από την Αμερική ως την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Γερμανία, καθώς επίσης και στα στέκια που κατά καιρούς δημιούργησε για τη φιλοξενία της κρητικής μουσικής. Τον πρώτο του δίσκο ηχογράφησε το 1965,ο οποίος περιείχε κοντυλιές με τον Θανάση Σταυρακάκη και τον Νίκο Ξυλούρη, ακολούθησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος 33 στροφών το 1969.

Κατά την διάρκεια της δισκογραφικής του πορείας ο Βασίλης Σκουλάς ηχογραφεί άλμπουμ με σημαντικά τραγούδια ,ανάμεσα τους, «Το Σεργιάνισμα στην Κρήτη», την «Κρητική ανθολογία», το «Αναφορά στην Κρήτη», το «Αναστορούμαι», «Ρίζα της φωτιάς» και «Στο ξέσπασμα του φεγγαριού».

Παράλληλα, την περίοδο 1981 – 85 πραγματοποίησε μια σειρά εμφανίσεων στο θέατρο «Καφενείον η Ελλάς», ενώ λίγο μετά, με το θίασο του Γιάννη Βόγλη συμπράττει ως ερμηνευτής και λυράρης στο έργο του Ν. Καζαντζάκη “Καπετάν Μιχάλης”, σε παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σταθμός της μεγάλης διαδρομής του Βασίλη Σκουλά στη μουσική και το τραγούδι, αποτέλεσαν οι δυο συναυλίες του Ηρωδείου τον Σεπτέμβριο του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα