Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό, Τρίτη 2/12 - Μοναστηράκι (6μμ)

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από 20 και πλέον ημέρες απεργίας πείνας. Ο Νίκος Ρωμανός που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, στερείται

του δικαιώματός της εκπαιδευτικής άδειας προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.

Σε απεργία πείνας βρίσκονται και οι άλλοι δύο σύντροφοί του Α. Μπουρζούκος και Δ. Πολίτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάλγητη συμπεριφορά της ελληνικής δικαιοσύνης και της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σήμερα ή αύριο Τετάρτη αναμένεται να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο σχετικά με το αίτημα του Νίκου Ρωμανού, κάτι για το οποίο έχει εισηγηθεί απορριπτικά ο εισαγγελέας.

Για σήμερα υπάρχει κάλεσμα σε πορεία στις 6:00, στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

«Ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει υπόθεση ολόκληρης της πληττόμενης και αγωνιζόμενης κοινωνίας προκειμένου να τον οπλίσει με αλληλεγγύη και να είναι νικηφόρος για όλες και όλους μας. Δε θα επιτρέψουμε να γίνει η κοινωνία φυλακή, θα τους ανατρέψουμε για να ζήσουμε όπως εμείς επιθυμούμε!» αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και καλεί στην πορεία αλληλεγγύης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό την Τρίτη 2/12 και ώρα 18:00 στο Μοναστηράκι.

Απαιτεί την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.

Καταδικάζει την εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντί του, τυχόν δε εμμονή σ'αυτή της προσπορίζει ανκακάθε ευθύνη για τη ζωή και την υγεία του .

Συγκεντρώσεις και πορείες διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος σήμερα και αύριο:

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 18:00

Πάτρα – Παράρτημα

Ιωάννινα – Περιφέρεια Ηπείρου

Μυτιλήνη – Κεντρικά Λύκεια

Ηράκλειο – Λιοντάρια

Αγρίνιο – Πεζόδρομος Παπαστρατίου

Ρέθυμνο – Δημαρχείο

Ναύπλιο – Πλατεία Δημαρχείου

Χανιά – Αγορά Χανίων

Σπάρτη – Πάρκο του Ο.Τ.Ε.

Θεσσαλονίκη – Καμάρα

Ληξούρι – Πλατεία

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου

Θεσσαλονίκη – Πλατεία Καλλιθέας στις 17: 00

Αιγάλεω – Σταθμός Μετρό στις 18:00

Tags: Νίκος ΡωμανόςκινητοποιήσειςΑ. Μπουρζούκοςαλληλεγγύη
Keywords
Τυχαία Θέματα