Φ.Ρέσλερ: «Τελειώνει η υπομονή μας με την Ελλάδα!»

Μήνυμα, σε δριμείς τόνους απέστειλε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, προς την Ελλάδα. Ο κ. Ρέσλερ τόνισε χαρακτηριστικά πως «η υπομονή, τόσο η δική μου όσο και της τρόικας, φθάνει στο τέλος της», θέλοντας να δείξει πως η Ελλάδα θα πρέπει – επιτέλους – να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

«Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του ευρώ, εφόσον τα κράτη εφαρμόζουν με αποφασιστικότητα τα αναγκαία μέτρα»,

σημείωσε.

Πάντως, ο κ. Ρέσλερ δήλωσε πως αναμένει την έκθεση της τρόικας: «θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας και να μη συζητούμε στη βάση δημοσιευμάτων». Ωστόσο, έθεσε εν αμφιβόλω την ικανότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις: «Κατά πόσο η Ελλάδα είναι ικανή να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις είναι κάτι που θα αποφασίσει η ίδια η τρόικα. Όμως, οι εμπειρίες που συλλέξαμε με κάνουν κάπως επιφυλακτικό».

Και συμπλήρωσε: «Επιδιώξαμε κατ' επανάληψη την επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση, με το αίτημα να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις. Συνολικά υπήρξαν καθυστερήσεις και λόγω του προεκλογικού αγώνα που ακολούθησε. Όμως αυτό δείχνει ακόμη περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσουν τα πράγματα στους τομείς της εργασίας, της κοινωνικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων το συντομότερο δυνατό και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα