Φοροελαφρύνσεις με κατάργηση τεκμηρίων και μειώσεις φορολογικών συντελεστών

Φοροελαφρύνσεις προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ο οποίος σε ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου είπε ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο τη «μετάβαση στην εποχή χωρίς τεκμήρια, χάρη στην προετοιμασία που έχει γίνει με την αξιοποίηση πληροφοριών και την υιοθέτηση σύγχρονων ελεγκτικών εργαλείων, ελπίζω από τα εισοδήματα του 2015».

Συγκεκριμένα ανέφερε την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης για τα εισοδήματα του 2015, τη μείωση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων, των

συντελεστών φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων, καθώς και των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών, ως μέτρα τα οποία ο εκσυγχρονισμός του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει.

Ο κ. Μαυραγάνης πρόσθεσε επίσης ότι η επικείμενη αξιολόγηση της τρόικας που σηματοδοτεί το τέλος του μνημονίου οφείλει να ολοκληρωθεί εγκαίρως, καθώς τα δημοσιονομικά στοιχεία αλλά και η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις εξασφαλίζουν ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα. «Ανάλογη πρέπει να είναι και η στάση των εταίρων, καθώς η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και των stress test των τραπεζών δεν μπορεί παρά να ανοίξει τον δρόμο για να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στις 27 Νοεμβρίου 2012», σημείωσε ο υφυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα