Επαναληπτικές εκλογές στους Δήμους Καισαριανής, Μάνδρας και Μεθάνων

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου θα προσέλθουν ξανά στις κάλπες οι δημότες τριών δήμων της Αττικής προκειμένου να εκλέξουν δημοτικές αρχές καθώς θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές μετά την αποδοχή των ενστάσεων που υποβλήθηκαν μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου.

Συγκεκριμένα οι εκλογείς των δήμων Καισαριανής, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Τροιζηνίας – Μεθάνων θα περάσουν από τις κάλπες.

Στην Καισαριανή, οι

δημότες θα «επαναλάβουν» τον Β΄ γύρο των εκλογών με ένα διαφορετικό υποψήφιο. Θα επιλέξουν ανάμεσα στον Γ. Κοντόσταυλο –που εξελέγη δήμαρχος τον περασμένο Μάιο– και τον Η. Σταμέλο, υποψήφιο δήμαρχο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής (ΚΚΕ), που τον Μάιο δεν είχε λάβει μέρος στον δεύτερο γύρο. Είχε καταλάβει την τρίτη θέση μόλις για μία ψήφο και υπέβαλε ένσταση γιατί στον Α’ γύρο υπήρξαν 9 ψηφοδέλτια της παράταξής του που κακώς καταμετρήθηκαν ως άκυρα.

Στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Τροιζηνίας – Μεθάνων η εκλογική αναμέτρηση θα επαναληφθεί από την αρχή. Τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.

Στη Μάνδρα Αττικής ακυρώθηκε η εκλογή του Γ. Δρίκου που υποστηρίχθηκε από τη Ν.Δ., έπειτα από ένσταση των Ιωάννας Κριεκούκη, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και βγήκε δεύτερη και του Θανάση Πανωλιάσκου. Το δικαστήριο έκρινε ότι τα ψηφοδέλτια του κ. Δρίκου είχαν άλλο μέγεθος και διαφορετικό σχήμα. Οι πολίτες στον Δήμο Τροιζηνίας θα κληθούν και πάλι στις κάλπες έπειτα από ένσταση του υποψήφιου δημάρχου Σάββα Αθανασίου για παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας σε μια σειρά από θεμάτων, την οποία έκανε δεκτή το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα