Φονική χιονοθύελλα σαρώνει τις ΗΠΑ

Έξι τουλάχιστον ανθρώπους θρηνούν στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας που πλήττει τις βορειανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και έχει προκαλέσει διακοπές ρεύματος, κλείσιμο δρόμων και ακύρωση δύο χιλιάδων πτήσεων. Στα 90 εκατοστά ανέρχεται το ύψος του χιονιού, σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μία 80χρονη σκοτώθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο όταν καθάριζε

το χιόνι από το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι της, ενώ ένας 40χρονος κατέρρευσε την ώρα που προσπαθούσε να απομακρύνει το χιόνι από την αυλή του.

Στο Πουκίπσι ένας 70χρονος γλίστρησε και σκοτώθηκε σε έναν χιονισμένο κεντρικό δρόμο , ενώ ένας 73χρονος έχασε με τον ίδιο τρόπο τη ζωή του έξω από το σπίτι του.

Ένας 30χρονος έχασε τη ζωή του καθώς το αυτοκίνητό του εξετράπη της πορείας του λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου.

Το ισχυρότερο πλήγμα έχουν δεχθεί το Ρόουντ Άιλαντ, η Μασαχουσέτη και το Κονέκτικατ, όπου το χιόνι έφτασε τα 95 εκατοστά στο Μίλφορντ. Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί και η Νέα Υόρκη και το Μέιν, με το χιόνι στα 73,2 εκ. να σπάει το ρεκόρ του 1979 στο Πόρτλαντ, όπου συνεχίζεται η χιονόπτωση.

Εκκενώθηκαν παραλιακές περιοχές της Μασσαχουσέτης από το Σάλισμπερι μέχρι το Χαλ, καθώς εκφράζονται φόβοι για πλημμύρες, αφού αναμένονται κύματα ύψους 9 μέτρων, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Την ίδια ώρα περισσότερα από 700.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Ο κυβερνήτης του Ρόουντ Άιλαντ ανέφερε ότι στρατιώτες της Εθνοφρουράς απεγκλωβίζουν επιβάτες οχημάτων που έχουν αποκλειστεί σε δρόμους.

Ανάλογο το σκηνικό και στην Κομητεία Σάφολκ της Νέας Υόρκης, με τους αστυνομικούς να κινούνται με ειδικά οχήματα για το χιόνι (snowmobiles) για να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες επιβάτες.

Στη Μασσαχουσέτη έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ στο Κονέκτικατ παραμένουν κλειστές οι λεωφόροι για όλα τα οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα