Φεύγει ο Γιούνκερ-Παραμένει ο Ρόμπαϊ

Πολύ πιθανό είναι πλέον το ενδεχόμενο να μην είναι στη θέση του μετά τον Ιούνιο, όταν και λήγει η θητεία του, ο πρόεδρος του Eurogroup Zαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για το ποιός θα είναι ο επόμενος επικεφαλής του Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ απάντησε «πιθανόν όχι εγώ», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως ενδέχεται να μην οριστεί εκ νέου επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών της Ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ορίστηκε για 1η φορά πρόεδρος του Εurogroup το 2005, με θητεία από την 1η Ιανουαρίου 2005 έως τις 31 Δεκεμβρίου

2006, η οποία ανανεώθηκε το Σεπτέμβριο του 2006. Με τη Συνθήκη της Λισαβόνας και τη θεσμοποίηση της ευρωομάδας, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επανεξελέγη για ακόμη μία θητεία.

Εν τω μεταξύ, δεύτερη θητεία στην ηγεσία της Ε.Ε. εξασφάλισε ο Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Με μεγάλη ικανοποίηση αποδέχομαι μια δεύτερη θητεία 2,5 ετών», ανέφερε κ. Ρόμπαϊ, συμπληρώνοντας ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες τον διόρισαν επίσης πρόεδρο των Συνόδων Κορυφής της ευρωζώνης».

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα