Έρευνα σχετίζει το άγχος με την αλλεργία

Οι ερευνητές του κρατικού πανεπιστημίου του Οχάιο στον Καναδά, αναφέρουν ότι το άγχος σχετίζεται με τα αλλεργικά συμπτώματα, καθώς η κατάσταση των ατόμων που πάσχουν από αλλεργίες μπορεί να χειροτερεύσει, εάν αυτοί είναι αγχώδεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το άγχος επιβαρύνει συμπτώματα, όπως ο βήχας και το φτέρνισμα, τα οποία όσο εντείνονται αυξάνουν με τη σειρά τους το άγχος.

Στη μελέτη συμμετείχαν 179 ασθενείς, που ακολούθησαν ειδική θεραπεία με ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες,

όλοι οι ασθενείς μετά από θεραπεία δώδεκα εβδομάδων παρουσίασαν βελτίωση κατά 39%. Η μελέτη έδειξε επίσης πως τα άτομα που υποφέρουν από τα συμπτώματα των αλλεργιών έχουν και πιο κακή διάθεση.

«Το άγχος μπορεί να προκαλέσει διάφορες αρνητικές καταστάσεις στο σώμα, όπως και περισσότερα συμπτώματα αλλεργιών, τα οποία όσο πιο συχνά εμφανίζονται, τόσο επιδεινώνουν τη διάθεση», ανέφερε η δρ Amber Patterson από το κρατικό πανεπιστήμιο Οχάιο.

Στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Allergy, Asthma & Immunology, οι ερευνητές τονίζουν ότι εκτός από διαλογισμό και ασκήσεις βαθιάς αναπνοής, όσοι υποφέρουν από αλλεργίες θα πρέπει να αποφεύγουν το κάπνισμα, αλλά και τον καφέ, επειδή αυτό θα τους βοηθήσει να κρατήσουν το στρες σε χαμηλά επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα