ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 11/4

Tweet

Θέμα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Σχετικά με την αναπλήρωση μαθημάτων λόγω μαθητικών καταλήψεων στις διακοπές του Πάσχα.

Απόφαση–διαταγή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Κλινάκη, επιστρατεύει για ακόμη μία φορά μέσα στα τελευταία χρόνια τους εκπαιδευτικούς να αναπληρώσουν ώρες μαθημάτων - κατά την διάρκεια των αργιών του Πάσχα

και συγκεκριμένα στις ημερομηνίες 23, 24 και 25 Απριλίου 2014 - για τις ημέρες που “χάθηκαν” εξ’ αιτίας των καταλήψεων των μαθητών.

Με την απόφασή του αυτή καταρρέει η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούσε συνέχεια «είναι απόφαση Υπουργού, τι να κάνω;» Τώρα, είχε τη δυνατότητα να διαμορφώσει απόφαση. Τώρα, επέλεξε να αποφασίσει πρώτος πανελλαδικά δείχνοντας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πόσο υπάκουος είναι.

-Μια απόφαση τιμωρός για τους μαθητές, που αποφάσισαν να κινητοποιηθούν - γιατί άραγε; Για τοστ, που τους περιγελούσαν κάποτε; Όχι βέβαια. Για κενά εκπαιδευτικών. Θυμηθείτε τους μαθητές των ΕΠΑΛ που αναζητούσαν εναγωνίως τον μήνα Ιανουάριο καθηγητές για Πανελλαδικώς Εξεταζόμενα και τελικά τους έστειλαν από το Δια βίου Μάθησης, αφού οι καθηγητές τους ήταν σε διαθεσιμότητα. Αλήθεια, ‘αναπληρώνει’ ώρες ή ρεβανσιστικά τιμωρεί τους μαθητές για τις κινητοποιήσεις τους; Στα ΕΠΑΛ, αν δεν κάνουμε λάθος έκαναν κατάληψη και οι γονείς. Τι απόφαση θα πάρει το Υπουργείο γι’ αυτούς;

-Μια απόφαση υποκριτική. Υποκριτική διότι οι χιλιάδες ώρες έχουν χαθεί από την πολιτική περικοπών του Υπουργείου. Πώς αλήθεια θα «αναπληρώσει» τη μορφωτική υποβάθμιση σε 30άρια τμήματα; Πώς αλήθεια θα «αναπληρώσει» την υποβάθμιση των μαθημάτων γενικής παιδείας, όταν χρόνια τώρα σχολείο και φροντιστήριο στρέφονται στην εμπέδωση της «εξεταστέας» ύλης και τα μαθήματα γενικής παιδείας περιθωριοποιούνται; Μια απόφαση καθαρά υποκριτική μιας και έρχεται μερικές μέρες μετά την προσπάθεια του υπουργείου να εισάγει τη λευκή εβδομάδα διακοπών. Αλήθεια τότε δε νοιαζόταν για τις χαμένες ώρες;

-Μια απόφαση ατελέσφορη μαθησιακά γιατί η βλάβη που υφίστανται οι μαθητές εξ αιτίας της απώλειας χιλιάδων ωρών διδασκαλίας δεν αποκαθίστανται με τιμωρίες. Ούτε βέβαια με μείωση των παιδαγωγικά θεσμοθετημένων διακοπών τους. Διακοπές που ισχύουν σε όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα.

-Μια απόφαση αυταρχική διότι τιμωρεί, αιφνιδιάζει και ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων, των μαθητών και των οικογενειών τους για ελλείψεις της πολιτείας: να πραγματοποιείται απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία όταν πρέπει και όπως πρέπει.

-Μια απόφαση επικοινωνιακή και γραφειοκρατική, αφού δεν έλαβε υπόψη τα πραγματικά δεδομένα των σχολείων αλλά την πολιτική του Υπουργού του.

Γιατί;

Ζήτησε στοιχεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και αυτή απευθύνθηκε στα σχολεία. Αυτά με τη σειρά τους απάντησαν με βάση τα πραγματικά δεδομένα αναπλήρωσης και η ΔΕ ενέκρινε αναπλήρωση μόνο αυτή που είχε γραφτεί στα πρακτικά των σχολείων αφού βέβαια με προηγούμενη εγκύκλιο το Υπουργείο είχε ουσιαστικά στερήσει τη δυνατότητα στα σχολεία να εγγράψουν στα πρακτικά τις αναπληρώσεις.

Δεν έλαβε καθόλου υπόψη τις προσπάθειες των συλλόγων διδασκόντων να αναπληρώσουν με διάφορους τρόπους: κατάργηση περιπάτων, διδασκαλία σε γιορτές κ.λπ. - οι μαθητές έχασαν μαθητικούς περιπάτους, αναπλήρωσαν ώρες και… θα χάσουν και διακοπές. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν συμφωνούμε με αυτά τα μέτρα αλλά δεν σεβάστηκε τις προσπάθειες όλων. Η επικοινωνιακή διαχείριση επιβάλει να «φανεί» ότι μόνο η διοίκηση νοιάζεται για την απώλεια των χαμένων διδακτικών ωρών!

-Μια ακόμη απόφαση ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο «συνδικαλιστής» περιφερειακός ότι τις ημέρες των καταλήψεων οι καθηγητές βρίσκονται στο χώρο του σχολείου και δεν πάνε διακοπές.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι πολλές ημέρες καταλήψεων συνέπεσαν με απεργιακές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών. Με αυτό τον τρόπο «πληρώνουν» οι εκπαιδευτικοί την απεργία και ταυτόχρονα καλούνται να αναπληρώσουν σε μέρες διακοπών.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι μέρες διακοπών είναι θεσμοθετημένες και δεν δύναται να καταργηθούν με αυταρχικές αποφάσεις.

Ζητάμε

να αποσυρθεί άμεσα η απόφαση για την αναπλήρωση,

να σεβαστούν τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας,

να καταργηθεί η σχετική νομοθεσία που αφαιρεί τη δυνατότητα από τον Σύλλογο Διδασκόντων να αποφασίζει για τον προσφορότερο τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.

Τέλος είναι αυτονόητο πως η εργασία σε περίοδο διακοπών αμείβεται με προσαύξηση. Όσοι παίρνουν αποφάσεις αυταρχικές και νομικά έωλες θα καλεστούν να λογοδοτήσουν καταρχήν στους συναδέλφους αλλά και στη δικαιοσύνη.

Λυπούμαστε που καλείται ένα σωματείο πέρα από τη συνδικαλιστική και πολιτική του δράση να αντιπαλέψει αντιεκπαιδευτικές πολιτικές με ένδικα μέσα αλλά είναι αναγκαιότητα των καιρών για να μπορέσει ο εργαζόμενος να ανταπεξέλθει στο «εντέλλεσθε» και το αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τα Μαθητικά Συμβούλια να αντιδράσουν στις αυταρχικές και τιμωρητικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ενωμένοι σε κοινό μέτωπο κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 τις τρείς τελευταίες ώρες της πρωινής ζώνης (11-2) και τις τρεις πρώτες της απογευματινής

Και καλεί σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12.00μμ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ .

ΚΑΛΟΥΜΕ

-ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΚΡΗΤΗΣ

-ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ

-ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

-ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

-ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

-ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ –ΜΑΘΗΤΕΣ –ΓΟΝΕΙΣ

-ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΜΕΝΑ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ –ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ –ΜΑΘΗΤΕΣ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης

Νομού Ηρακλείου

Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 41

Τ.Κ. 71201 – Ηράκλειο

Τηλ & Φαξ.: 2810 226557

Πρόεδρος: 6932430197

Γ. Γραμματέας: 6946842793

E-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.elmeher.gr

Ηράκλειο, 8 / 04 / 2014

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΜΕ

Tags: ΕΛΜΕ Ηρακλείουμαθητικές καταλήψειςδιακοπές Πάσχα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
ελμε, ελμε, συγκεντρωση, σταση εργασιας, tweet, πασχα, κρητη, τοστ, επαλ, απρόσκοπτα, σχολεια, απεργια, έωλες, δραση, συγκεντρωση, διευθυνση, ενωση, φαξ, ηρακλειο, μμε, tags, view, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, απεργια ταξι, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, πασχα 2012, επαλ, εργασια, ηγεσια, θεμα, μμε, mail, αγωνες, απρόσκοπτα, απωλεια, γονεις, διευθυνση, δυνατοτητα, διοικηση, εβδομαδα, επρεπε, ερχεται, έωλες, λαθος, λευκη, μειωση, ουσιαστικα, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σχολειο, σωματειο, τοστ, φαξ, φροντιστηριο, φορα, ωρες, δικαιωματα, ενωση, υπουργειο, μια φορα, tweet
Τυχαία Θέματα