Επίθεση κατά των τζιχαντιστών και ανακατάληψη του φράγματος της Μοσούλης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Επίθεση εναντίων των τζιχαντιστών του λεγόμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου εξαπέλυσαν οι Κούρδοι μαχητές και οι ιρακινές δυνάμεις. Οι δυνάμεις των Κούρδων και των Ιρακινών, είχαν τη στήριξη της αμερικάνικης πολεμικής αεροπορίας η οποία με τη σειρά της πραγματοποίησε συνεχείς βομβαρδισμούς των θέσεων των τζιχαντιστών καθώς και διαφόρων σημείων που ελέγχουν.

Η επίθεση είχε αποτελέσματα καθώς οι αντιτζιχαντιστικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο του μεγαλύτερου φράγματος του Ιράκ, αυτού της Μοσούλης, το οποίο θεωρείται

στρατηγικής σημασίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή ήταν και η πρώτη πολύ μεγάλη ήττα των τζιχαντιστών το τελευταίο διάστημα και όπως έλεγαν οι πληροφορίες από το βόρειο Ιράκ, ξέσπασαν πάνω σε αμάχους σε μέρη που ελέγχουν.

Η ανακατάληψη του φράγματος της Μοσούλης, στα βόρεια, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι από την 9η Ιουνίου, όταν και ξεκίνησαν την αστραπιαία επίθεση τους κατά την οποία κατάφεραν να καταλάβουν μεγάλες εκτάσεις του ιρακινού εδάφους, δεν είχαν συναντήσει μεγάλη αντίσταση.

Το άρθρο Επίθεση κατά των τζιχαντιστών και ανακατάληψη του φράγματος της Μοσούλης εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα